OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1035 ученика прекрачиха прага на Средно училище ”Любен Каравелов” – Несебър в първия учебен ден

   1035 ученика прекрачиха прага на Средно училище ”Любен Каравелов” – Несебър в първия  ден на учебната 2016/2017 .  139 са първокласниците ( с двама повече от м.г.), разпределени в пет паралелки.

70 са преподавателите по различните учебни предмети,22 души е непедагогическият  персонал.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Несебърското училище разполага с много добра материално-техническа база – просторни и със съвременно оборудване кабинети и класни стаи, закрит плувен басейн, физкултурен салон, открити спортни площадки, библиотека, медицински пункт.  То е привлекателно както за деца от общината и страната, така и за ученици от страни, членки на Европейския съюз. Русия, Украйна, Казахстан. През настоящата учебна година  броят на децата от други държави надхвърли 70.

„Тачим миналото, ценим настоящето, градим бъдещето” –  под това мото и с полагане на венец пред бюст-паметника на патрона на училището стартира новата 2016/2017 учебна година в СУ”Любен Каравелов” – Несебър. Молитва за благословение отслужи отец Арсений .

В своето приветствиe към учители, ученици  и родители  Тодорка Желязкова –директор на училището пожела здраве и успешна  учебна година . Тя подчерта,че в училището работи добре организиран и мотивиран екип от педагози, На учениците пожела да оправдаят доверието и да сбъднат надеждите на своите родители и учители, следвайки своите мечти.Прикани първокласниците да пристъпят училищния праг с пожелание за незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно.

Кметът на Община Несебър Николай Димитров пожела много здраве и успешно справяне с предизвикателствата на новата учебна година. Той определи образованието като най-ценния капитал в съвременния динамичен свят.  Увери присъстващите, че общинското ръководство ще продължи да работи за усъвършенстване на образователната инфраструктура на общината и за стимулиране усърдието и таланта на учениците и професионализма на учителите.

Като на празник училищният двор бе изпълнен с пъстро множество от  хора, звучаха празнични песни и стихове, детски глъч, много усмивки и настроение.

                                                                       Мара МОМЧИЛОВА

 

Print Friendly

Автор: Мара МОМЧИЛОВА


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *