9- 12-1

Шкафчета за ученици от СУ”Любен Каравелов” – Несебър

В коридорите на  СУ”Любен Каравелов” – Несебър вече са монтирани 337 индивидуални шкафчета за ученици от V – VII клас като мярка  за олекотяване на ученическите раници по национална програма на Министерството на образованието и науката.

Те са поставени на места, съобразени с пожарната безопасност и нормалното придвижване на учениците по коридорите. Предстои монтирането на персонални шкафчета в стаите на учениците от начален етап на обучение.

Според изготвените правила за ползване в шкафчетата учениците ще могат да съхраняват  учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, свързани с образователния процес, които да са поставени в папки с копче. Съхранението на спортни екипи и обувки трябва да става задължително в торбички, като се спазва ред и хигиена.

Опазването на учебните вещи е грижа на всеки ученик в предоставеното от училището персонално щкафче с възможност за отключване и заключване от ключ с личен номер. При загубване на ключа, родителите със собствени средства заплащат изработването на дубликат от резервния оригинален ключ на шкафчето.

В шкафчетата учениците нямат право да съхраняват  храна, напитки и ценни вещи ( мобилен телефон, пари и др.), забранено е писането, драскането или рисуването по вратите.

Мара МОМЧИЛОВА

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *