IMG_6593 (1)

Хотелиери искат гъвкави правила за разполагане на спасителните постове

По-гъвкави правила за разполагане на спасителните постове по плажовете в началото и в края на сезона поискаха хотелиери от Поморие на среща между туристическия бранш и представители на Министерството на туризма. Конкретният сигнал е за ивицата Поморие – Юг.

На дългата 800 м ивица на Поморие – Юг в момента има само един спасителен пост, който е далеч от хотелите, където са настанени туристите и така е вече втори сезон, сигнализира мениджърът Ирина Джендова.

„Така е по схема, която е одобрена от Министерството на туризма и практиката е абсолютно законна“, заяви в отговор Симеон Цветков, който е председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове. Въпреки това от Министерството обещаха съответната контролна дирекция да направи проверка на плаж Поморие – Юг.

Анонсираха и предстояща промяна в Наредбата за водното спасяване, която да осигури по-гъвкава и оперативна реакция спрямо нуждите на сезона. В момента схемите за водно спасяване се одобряват до 31 март и след това не следва да бъдат променяни. 32 плажа по Южното Черноморие към момента са неохраняеми. За 10 от тях ще има осигурени средства за водно спасяване, съобщи областният управител Стойко Танков, който присъства на срещата. Обществените поръчки обаче закъсняват и спасители там ще има най-рано през август, уточни той.

Инициативата за срещата е на Община Поморие.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *