4_8072 copy

Хора с увреждания в Несебър честваха 8-ми март

Хора с увреждания се  събраха  да честват  Международния ден на жените в ресторант „Несебър”

5_8031 copyВ Международния ден на жените * по традиция членовете на СИБ-Несебър се събраха в ресторант „Несебър”, за да отбележат 8 март.Още в самото начало на срещата Паша Белчева – председател на общинската организация на СИБ, припомни за хората с увреждания част от историята на бележитата дата и как този ден се отбелязва на различните места по света.

Към честитките и празничните пожелания жени /и мъже/ се зарадваха с красиви цветя, присъстващи на празника. В рамките на няколко часа хората от Общинската организация на инвалидите в Несебър се веселиха сред песни, раздумки и добро настроение.

У нас денят се празнува и като Ден на майката, въпреки че според мнозина християнският празник на майката и жената е малко по-късно – на Благовещение, което се празнува винаги на 25 март.

Максим МОМЧИЛОВ       __________________________________                                            * 8 март първоначално се отбелязва в България с беседи в тесен кръг на социалисти през 1911 г., а през 1915 г. е първото публично честване.

Но една след 1944 година празникът става все по-масов, превръщайки се в любим ден на много жени.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *