Фестивалът„Слънце-радост-красота”-768x538

Фестивалът „Слънце, радост, красота” събира 2000 участници от 10 страни в Несебър

Фестивалът  „Слънце, радост, красота” ще превърне градът на ЮНЕСКО- Несебър  в столица на детското творчество за 18-ти  път. В дните от 15 до 20 юни на живописния полуостров ще се изявят  2000 участници от 10 държави – България, Беларус, Германия, Грузия, Казахстан, Молдова, Полша, Румъния, Русия и Украйна.

През тези пет дни децата ще покажат своите умения в танцовото, певческото, инструменталното и изобразителното изкуство. Официалното откриване на проявата е на 15 юни, четвъртък, от 20 часа пред крепостните стени на старинния град, предшествано от парад на  участниците от СУ „Л. Каравелов” – Несебър по провлака до стария град. В тази връзка, както всяка година, във времето от 19.30 до 21.30 часа на 15 юни, провлакът ще бъде временно затворен за преминаване на МПС-та.

Патрон на фестивала „Слънце, радост, красота“ е кметът на Община Несебър Николай Димитров и по традиция той ще посрещне и ще приветства малките артисти. Веднага след  това пъстрото и атрактивно  шествие продължава пътя си по главната улица на града, за да достигне до амфитеатъра, където от 21 часа ще започне концерт  на участниците. Първата фестивална вечер  ще завърши с тържествена заря.

По традиция кметът Николай Димитров ще се срещне с ръководителите на групи и състави в Конферентен център „Сочи” на 16 юни от 11 ч.  На 19 юни от 18 часа на амфитеатъра е церемонията по награждаване на най-талантливите участници и гала концерт на лауреатите.  Финалът  на „Слънце, радост, красота“ е на 20 юни, когато от 19 часа ще се състои последният фестивален концерт.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *