begegegew

Фестивали в края на август в Несебър

 

След емоционалния Ден на Несебър, културният календар на общината през август продължава да привлича вниманието  с различни по характер фестивали, които вече са традиционни и създават празнична атмосфера в града на ЮНЕСКО. Първи стартира Фестивалът на меда, чието официално откриване е в 9.30 часа в събота – 20 август, на пл. „Месамбрия“ в Стария Несебър. Около 50-ина производители ще наредят своята продукция  – мед и изключително ценните за здравето цветен прашец, пчелно млечице и прополис. Посетителите ще имат възможността до 4 септември, когато е краят на фестивала, да си купят екологично чисти и здравословни продукти.

В събота – 20 август, започва още един форум – Международният арт фестивал „Съзвездия в Несебър“, чието официално откриване започва от 20 часа пред крепостните стени на старинния град.  Във връзка със старта на проява, провлакът, свързващ новата и старата част на Несебър, ще бъде затворен тази събота от 20 ч. до 21 ч. за преминаване на автомобили. Ограничението се налага, тъй като в посоченото време от там ще премине дефиле на участниците във фестивала. Община Несебър призовава гражданите и гостите да проявят разбиране и съпричастност към тази част от официалната програма на културното събитие.

Арт фестивалът ще продължи  до 25 август, като на 24 август, сряда,  от 18 часа ще е церемонията по награждаване на отличените и гала-концерт.

Третият фестивал, който привлича погледа в края на месеца, е  XIX-ият  Национален поп-рок фест. Той започва ден след финала на „Съзвездия в Несебър“  и по традиция обхваща последния уикенд на август. Официалното откриване е на амфитеатъра от 18.30 ч в петък, 26 август. Фестивалът има конкурсен характер. Изпълненията ще се оценяват от компетентно жури в състав: Мая Райкова – продуцент на българска поп-рок и джаз музика в БНР, Веселин Тодоров – създател и композитор на група „Фактор“, Иван Лечев – музикант група „ФСБ“.

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *