1 DАКЦ

Ученици от СУ”Любен Каравелов”- Несебър в кампанията ” Да изчистим България заедно”

 

         Малки и големи ученици от несебърското училище се включиха активно в националната кампания „Да изчистим България  заедно”. Служители от отдел „Екология” към Община Несебър осигуриха чували и найлонови ръкавици.

Децата от V г  клас с бившия си класен ръководител Наталия Антонова и част от техните родители почистиха любимото им място за игра и отдих – района на детските площадки в южния парк.

Те събраха 9 чувала с боклуци, които явно не бяха направени от тях. Преобладаваха фасове, пластмасови чаши от кафе и бъркалки, стъклени и пластмасови бутилки, найлони и др. Децата с радост забелязаха,че тази година боклуците са значително по-малко.

От по –  големите участваха ученици, които са доброволци в БМЧК  с ръководител Паунка Русева. Те почистиха училищния двор и прилежащите му части, събирайки 10 торби с боклуци.

След акцията по почистването учениците бяха удовлетворени от постигнатите резултати. Те изразиха мнение, че грижата за чистотата на средата, в която живеем не трябва да бъде кампанийна, а ежедневна грижа на всеки гражданин и призоваха всички да изхвърлят отпадъците само в определените за това места.

 

Мара МОМЧИЛОВА

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *