150822362759188

УМБАЛ Бургас обяви възможност за специализация

 

Възможност за специализация по изключително редки и високоплатени специалности обяви УМБАЛ Бургас. Това дава шанс на лекари, които желаят да се развиват в тази област, да започнат работа в болницата и да се обучават по държавна поръчка. Те ще получават възнаграждение за работата си и паралелно с нея ще усвояват нови знания.

УМБАЛ Бургас е база за обучение на специализанти, но не по всички възможни специалности. Някои са редки и се изучават на малко места в страната. Затова държавата дава възможност на болниците да изпратят свои служители да специализират в друга болница, ако нямат разрешение да подготвят медици за съответната област. Обучението е за сметка на държавата, която превежда средства за възнагражденията за тези специализанти на болницата, в която са назначени на трудов договор.

Специалностите са: детска гастроентерология, детска пневмология и фтизиатрия, обща и клинична патология, пневмология и фтизиатрия и клинична алергология. Обявените места са само пет – по едно за всяка област. За тях могат да подадат документи и настоящи служители на болницата.

В УМБАЛ Бургас вече е разкрит и отдел по следдипломна квалификация с ръководител доц. д-р Владимир Гончев, дм, който е част от академичния състав на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Отделът за следдипломна квалификация има за цел да подпомага научното развитие на лекарите и да им съдейства, ако желаят академична кариера.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *