лауреати

Талантливи деца отличиха в Бургас

Талантливи деца от цяла България са отличени с индивидуални парични награди от Фондация „Шанс за децата и природата на България“

 

За тринадесета поредна година, в навечерието на най-българския празник – 24 май, Фондация „Шанс за децата и природата на България“ отпусна Годишни стипендии на най-талантливите деца и младежи на България. Проектът „Награди, стипендии и отличия“ има за цел да подпомогне обучението и изявите на талантливи деца и младежи в областта на точните и хуманитарни науки, изкуството и новите технологии.

Индивидуални парични награди получиха млади таланти от цялата страна, завоювали призови места на национални и международни конкурси, състезания и олимпиади в областта на математиката и информационните технологии, литературата, музикалното и изобразително изкуство. Ето и кои са лауреатите за 2024 година: Жаклин Костадинова, 8 кл. от НЕГ „Гьоте“, гр Бургас получи индивидуална парична награда „Мирела Буюклиева“  в сферата на музикалното изкуство.

Ясен Пенчев, 12 клас, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, гр. Габрово бе отличен с индивидуална парична награда в сферата на математиката.

Никола Башиков, 4 клас, НМУ „Любомир Пипков“, гр. София и Константин Башиков, 9 клас, НМУ „Любомир Пипков“, гр. София получиха парични награди за талантливи деца с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на музикалното изкуство.

Индивидуална парична награда за отлично представяне на републикански и международни олимпиади, конкурси, състезания в сферата на математиката тази година се връчи на Александър Пендов, 8 клас, МГ „Акад.Кирил Попов“, гр.Пловдив.

Големият приз на Фондацията „Шанс за таланта 2024“ за изключителни постижения в областта на изкуството се връчи на Вяра Пенчева, 8 клас, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, гр. Габрово. Само за изминалата година Вяра е завоювала над 80 престижни национални и международни награди. Фондацията подкрепя Вяра като покрива всички разходи по пътуването и участието и в изложбата по случай 10-годишнината на организацията „Never Such Innocence“, която ще се организира от престижното Кралско дружество по изкуствата (RSA) в Лондон, Великобритания.

Театрали„В България има много таланти! За тях трябва да се чува и знае! Трябва да им помагаме и да ги подкрепяме, защото те са бъдещето на страната ни. За тринадесета поредна година Фондация „Шанс за децата и природата на България“ провежда националната си програма „Награди, стипендии и отличия“. Това е най-важният ни проект. През 2011 г. Фондацията ни си постави благородната задача да стимулира развитието на талантливи деца и способни млади хора на възраст от 6 до 20 години. От тогава до момента по програмата „Награди, стипендии и отличия“ са отличени над 100 даровити деца от цялата страна. Благодарим на всички кандидати и ги съветваме да  не се отказват, а смело да продължават да развиват дарбите и способностите си и да преследват мечтите си!“ коментира Лилиана Славова, Председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и основател на Център за млади таланти, гр. Бургас.

Годишният празник на таланта на Фондацията се проведе в Бургас и стартира с официалното награждаване на даровити младежи от страната. Събитието продължи с премиерата на театралната постановка „Комедия от грешки“ по Шекспир.

Младите актьори от театрална група „Драма‘s” към Център за млади таланти, гр. Бургас взривиха публиката в препълнената зала на Драматичен театър „Адриана Будевска“ с перфектна актьорска игра и уникални сценични костюми и декори, направени от самите тях. Режисьор на постановката и ментор на децата е известият театрален педагог – Елисавета Дачева, наскоро завърнала се от Лондон.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *