424 copy1

СУ”Любен Каравелов” – Несебър подкрепи инициативата на ТИСПОЛ и МВР

СУ”Любен Каравелов” – Несебър подкрепи инициативата на ТИСПОЛ и МВР за Европейска седмица на мобилността и операция „Европейски ден без загинали на пътя”

 

Проявите преминаха под мотото „Безопасни мобилни комбинации за живот”. Като начало бяха освежени всички пешеходни пътеки около училището в навечерието на новата учебна година.

В обявения за Европейски ден без загинали на пътя” – 19 септември

се проведе открит урок по пътна безопасност с учениците от начален курс на площадката за провеждане на обучение по безопасност на движението по пътищата в двора на училището. На пешеходните пътеки около училищната сграда при посрещане и изпращане на учениците беше засилен контрола на преминаване съвместно със звеното за охрана.

В часовете по информационни технологии учениците  подготвиха флаери, с които  да информират родителите си за настоящите инициативи и да ги направят съпричастни с идеята на Европейската седмица на мобилността и обявяването на 19.09.2018г. за „Европейски ден без загинали на пътя”.

По класове се проведоха дискусии, касаещи пътната безопасност, начините на реагиране при различни пътни ситуации, избор на най-безопасния път към дома и др.

                                      Мара МОМЧИЛОВА

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *