IMG_3336

Стоян Стоянов от 12е клас получи 1000 лева стипендия от Камарата на строителите в Бургас


 
Стоян Стоянов от 12е клас е тазгодишният стипендиант на Камарата на строителите в Бургас. По традиция браншовата организация всяка година дава стипендия от 1000 лв. на изявен ученик от ПГСАГ „Кольо Фичето“, за да подпомогне по-нататъшното му професионално образование. Стоян впечатли Камарата не само с дипломата с отличния успех – 5.96, но и с пълната шестица от държавния изпит по професионална квалификация. Стоят бе председател на Ученическия съвет в училището и днес емоционално обяви, че го напуска само за времето, през което ще завърши висшето си образование.
„Благодаря ви за тези пет години в Строителния и обещавам, че скоро ще се върна тук отново – като учител“, каза той. Стоян иска да продължи образованието си в Лесотехническия университет в столицата, за да се дипломира като ландшафтен архитект. Завръщането на бивши ученици като учители в ПГСАГ „Кольо Фичето“ не е прецедент. В момента тук преподават няколко – най-вече като учители по професионални дисциплини.
Областното представителство на Камарата на строителите чрез своите експерти Даниела Николова и Петя Пенчева връчи още 5 грамоти и предметни награди на ученици, които са постигнали отлични резултати на държавния изпит по професионална квалификация.
Това са Димитър Стефанов, Светослава Карагяурова и Иван Петров от 12а, и Анифе Ахмед и Магдалена Паунова от 12г. Общо 34-ма са зрелостниците на Строителния, които Камарата и училището отличи за високите им постижения в учебния процес, професионални и спортни състезания, благотворителни инициативи и утвърждаване престижа на гимназията и непреходните национални и човешки ценности. Имената им са публикувани в уеб-сайта на гимназията.
Стоян Стоянов е на снимката с ваучера, както и на снимка с класната си – Златка Костадинова.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *