1 (81)

СТЕНЛИ ДЖОРДАН В БУРГАС:ЩЕ СЕ ВИДИМ СКОРО В ЛЕТНИТЕ ТЕАТРИ!

Това каза великият джаз китарист вчера, в Център“Флора“ в Бургас. Стенли Джордан свири там безплатно за момчета и момичета с проблеми-по тежки от на останалите хора. От доста години насам, американският музикант прави терапевтични сесии за болни деца-предимно в онкологични отделения. „Музиката прави хората щастливи“-това каза вчера на хора с увреждания и болни деца Стенли.

Каза и го направи. Повече от час той говори и свири на гостите на благотворителното събитие във Флора. Всички присъстващи бяха щастливи. Поне за час. Стенли изпълни свои любими мелодии, пресъздадени на грифа на китарата с уникалната му техника-с две ръце-като на пиано.

Получи бурни аплодисменти и много ръчно направени уникални подаръци от публиката-деца от социалните заведения на Бургас и хора с тежки физически и ментални проблеми. На въпрос от зрителите :“Кога ще имате концерт?“, Стенли отговори: Когато кметовете на Бургас и Варна ми посочат дата и дадат летните си театри.

2 (54)Доказателството,че това ще се случи скоро в Бургас бе присъствието на зам.кмет по културата-Диана Севатева и експерта от Община Бургас Маджаров, който прави програмата на Летния театър. Стенли е направил среща и със зам.кмета на Варна-Базитов.

Очаква да му бъде дадена възможност и там да свири на болни деца, а и да изнесе малък концерт във Ковид времената. „Ще обявя датите съвсем скоро“-каза музиканта. „Ще свиря на сцена, въпреки че съм тук на ваканция, по покана на мои приятели, а не на промоутъри. Обичам България!“

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *