01pol

Специализирана операция на територията на РПУ Несебър

За времето от 12.07.т.г. до 19.07.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 823 МПС и 2 499 лица.

Съставени са общо 265 акта, от които : 13 за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила, 8 за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила, 10 акта за шофиране от неправособни водачи, 9 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 77 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 90 акта. Наложените глоби по фиш са 131.

………………………………………….

На 18.07.т.г. в Районно управление – Несебър е получено съобщение от 20 годишния П.П., работещ като «шифт мениджър» / мениджър на смяна/ в частна варненска фирма за бързо хранене за това, че около 09.00 ч. на същата дата на паркинг в близост до хотел «Барсело» в Слънчев бряг, двама непознати мъже, го заплашили с нож и ударили по главата с камък, като му ограбили сумата 6 715,28 лева, представляващи тридневния оборот на заведението, в което работи и които трябвало да внесе в банков клон.

В резултат на бързите полицейски действия е констатирано, че П.П. изиграл част от оборотните пари / около 1 000 лв. в игрална зала в Слънчев бряг, а останалата сума от около 5 500 лв. скрил в храстите на тревната площ срещу банковия клон, който трябвало да посети/.

За да оправдае липсващата сума, 20 годишния мъж решил да инсценира, че спрямо него е извършен грабеж и за да е по-убедителен пред полицейските служители, се самоударил с камък по главата. П.П. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

–––––––––––––––

Сумата от 2000 английски паунда, както и множество лични документи и вещи, бе възстановена на английски турист, отседнал в Слънчев бряг, след като бяха открити от трима служители на жандармерийската част в Кърджали, командировани в курортния комплекс.

Жандармеристите Емил Карамфилов, Лъчезар Кючуков и Исса Емин застъпили вечерна смяна на 19.07.т.г., като около 03.00 ч. на 20.07.т.г. на плажната ивица в близост до х-л „Нептун” в Слънчев бряг, забелязали множество разхвърляни на тревата и пясъка лични документи, кредитни карти, лични вещи и пари. Своевременно констатирали, че същите са собственост на английски турист, отседнал в курортния комплекс, като съобщили за намерените вещи и пари в дежурната част на Районно управление – Несебър. Жандармеристите се върнали в полицейското управление за да оставят откритите вещи и 2000 английски паунда, като заварили собственикът им да заявява за извършената му кражба. Англичанинът горещо благодарил на Емил Карамфилов, Лъчезар Кючуков и Исса Емин, невярващ че парите и вещите му отново са при него.

Със заповед на Началникът на Районно управление – Несебър – главен инспектор Живко Даскалов тримата жандармеристи са наградени с обявяване на „служебна благодарност”.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *