32 press

„РАБОТИЛНИЦА ЗА ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ И НАПИТКИ“ В СВЕТИ ВЛАС

„РАБОТИЛНИЦА ЗА ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ И НАПИТКИ“ С УЧЕНИЦИ ОТ СВЕТИ ВЛАС И ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Tемата за здравословното хранене бе предмет на съвместната инициатива на ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ – град Свети Влас и Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов“- Слънчев бряг.

Бъдещите хотелиери, готвачи и бармани показаха завидни умения при приготвянето на лакомства по здравословни рецепти. Особено впечатляващи бяха бонбони от сушени плодове и ядки без захар и глутен и цитронадата с Алое вера.

31 pressВ „Работилница за здравословни храни и напитки“ взеха участие учителите по практическо обучение в гимназията по туризъм Жана Белчева, Христина  Панчукова и Владимир Милков, заедно със своите ученици, Белослав Белчев, Радостина и Панчо – 9б клас, с профил „Ресторантьор“  и Мартин Здравков от 12 клас, професия „Готвач“.  Присъстващите бяха впечатлени от майсторските умения на  Владимир Милков, бивш ученик на гимназията и носител на награди от Националното състезание „Най-добър млад барман“ – първо място и  „Най-добър барман“ при мъже в състезание на Асоциацията на барманите – отново класиран първи.

Инж. Ваня Андреева, зам.-директора на Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов“- Слънчев бряг направи  презентация  на тема „Модерно е да се храниш здравословно“. Целта бе начина на хранене да се представи не само като модна тенденция, но и като част от съвременната култура в кулинарията. Акцентите в нея бяха консумацията на сезонни плодове и зеленчуци, брой хранения дневно, количество на течностите необходими за правилното функциониране на метаболизма.

«Работилница за здравословни храни и напитки» е първата от поредицата съвместни мероприятия, свързани със здраволовното хранене на учениците, които ще бъдат представени от ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“-град Свети Влас и Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов“- Слънчев бряг.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *