_10 (1)

Почетните консули в Несебър се увеличават – със седалища в Несебър, а други – в Бургас и Варна

 

Максим МОМЧИЛОВ                                                                        

След като правителството даде съгласието Полша да открие почетно консулство в Несебър с консулски окръг обхващащ територията на общините Бургас, Варна и Добрич, за почетен консул бе обявен Лидия Барбара Пиетшик-Вангелова.

3-2 (1)Официалното почетно консулство на Република Полша в Несебър е на ул. „Младост“ 62.То допринася за стимулирането на българо-полските отношения, които през последните години се развиват динамично във всички сфери на обществения ни живот. По-рано за почетен консул на Косово стана Пламен Копчев.
3-1 (1)По азбучен ред  почетните консули са: Атанас Попов-за Беларус в Бургас, Динко Динев от Грузия в Бургас, Димитър Караненов за Украйна в Бургас, Евгения Попеску- за Румъния в Бургас, Красимир Антонов за Афганистан в Несебър, Йосиф Спиридонов- за Южна Корея в Бургас,Лидия Барбара Пиетшик – Вангелова,Орлин Мандов- за Израел в Бургас и Варна, Петко Русинов- за Естония в Бургас, Пламен Копчев за Косово в Несебър, Тонко Фотев за Русия, Радостина Иванова-Мишинова- за Австрия в Бургас.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *