768x432жжеижеижеи

Полицейското превантивно мероприятие в Поморие

Близо 80 малчугани от детска градина „Теменуга“ в Ахелой се включиха в полицейското превантивно мероприятие, свързано с традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“, проведено от инспектора по пътен контрол към Районно управление – Поморие – Георги Димитров и инспектора от Детска педагогическа стая в крайморското управление – Анелия Гочева.

Под формата на игри и непринуден диалог с подрастващите бяха проверени получените до момента познания в сферата на пътната безопасност. Разяснено бе как децата да пресичат и се движат безопасно по пътното платно, как да управляват безопасно : велосипеди, ролери, скейтборд и тротинетки. Изрично бе обърнато внимание на облеклото им – дрехите да са светли, а обувките – удобни и безопасни.

Инспектор Георги Димитров обясни случаите, в които малчуганите могат да сигнализират на тел. 112, както и отговорността, която се носи в случай, че сигнала е фалшив или се касае за шега със служителите на единния европейски телефон. Част от децата изпробваха полицейската униформа и споделиха мечтата си, като пораснат „да станат полицаи и да хващат престъпници“.

Всички деца, демонстрирали получените полезни познания, бяха възнаградени с най-сладкото лятно изкушение – сладолед и се включиха с желание в традиционната паметна снимка.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *