bty

ПГТ „ИВАН ВАЗОВ” УЧАСТВА В ПРОГРАМА ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ

 

 

Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов“ – Слънчев бряг участва по проект КА1 Еразъм+ на тема „Здравословно готвене в Европейските кухни за високо кулинарно майсторство“. Участието на гимназията в европейски програми, даващи възможност за финансиране на стажове, е важно, за да имат всички ученици равен достъп до качествено образование.

В рамките на проекта група от шестнадесет деца и двама учители ще проведат своята производствена практика в Кастелето Тичино – Италия, която е известна с изключително разнообразната си кухня. Целта е придобиване на знания и умения в здравословното  готвене.

Подборът на учениците по проекта беше извършен от комисия на основание успех от обучението, социален статус, примерно поведение, участие в мероприятия и спечелени награди от олимпиади и състезания. След приключване на практиката учениците ще получат професионален сертификат EUROPASS за преминато обучение, което ще ги направи конкурентоспособни на пазара на труда.

Проектът се ръководи от инж.Славчо Станелов – директор на ПГТ „Иван Вазов“ и инж.Ваня Андреева – заместник директор Учебно производствена дейност.

Планира се гимназията да разработва ежегодно проекти за европейска мобилност, които да преодолеят дефицита на знания на ученици и учители в чуждестранни кухни, незаложени в учебните програми.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *