Petrova niva(1)

Патриоти и родолюбци посетиха „Петрова нива“ в навечерието на Деня на Тракия по инициатива на инж. Петър Кънев

 

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ от 2- ри МИР – Бургас инж. Петър Кънев и областният председател на БСП – Бургас Стойко Танков участваха в посещение на историческата местност „Петрова нива“ в Странджа в навечерието на Деня на Тракия – 26 март – празник на тракийските българи.

Petrova niva6(1)Посещението беше инициирано от инж. Кънев и от българския лекар проф. Иван Гаврилов. На мястото дойдоха много гости, дарители и общественици, които заедно поднесоха венци и цветя на паметника, издигнат за да напомня за важна част от българската история.

Petrova niva5(1)Придружени от кмета на Община Малко Търново Илиян Янчев, председателя на Тракийско дружество „Дико Джелебов“ Георги Бъклев и от ръководителя на програмно – координационния център за научни изследвания „Екопан“ д-р Стефан Пейков, присъстващите посетиха църквата „Света Петка“, разгледаха музейната експозиция и се запознаха с богатата колекция от копия на карти, сред които е изложена и първата карта на Тракия.

„Посещението на „Петрова нива“ по повод Деня на Тракия се прави ежегодно и в него винаги се включват група ентусиасти от различни организации, които са преди всичко патриоти и родолюбци“ , коментираха участници в събитието.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *