IMG_1762 copy

Огнян Герджиков в Несебър-автор,сценарист,режисьор и актьор

New Imager4r4r43rС впечатляващ спектакъл бе представена книгата на проф.Огнян Герджиков „Аз не бях политик“ в Несебър на 5 август.Кулурната общественост и гости на прекрасния град в продължение на час и половина се насладиха на събитие,което рядко може да се види и чуе.

И как няма да не  е така,когато в нетрадиционното представяне на книгата,освен автора проф.Герджиков участваше и любимия поет Недялко Йорданов и двама прекрасни певци-Ана Боянова и Емил Калев .

Щастливците,присъстващи на събитието, видяха за първи път бившия председател на Народното събрание проф.Огнян Герджиков като автор,сценарист,режисьор ,актьор и водещ в един незабравим спектакъл.Пред очите на публиката оживяха картини от живота на една от най-колоритните и уникални личности на съвремието ни.

Авторът на книгата сам прочете части  от нея,а текстовете се редуваха с италиански канцонети в изпълнение на Ана Боянова и Емил Кялев.Оказа се ,че проф.Герджиков е и меценат-с негова помощ е издаден диск на двамата прекрасни певци.

New Imagertrrt54t4Главна роля в този спектакъл имаше и поета Недялко Йорданов,близък приятел на проф.Герджиков.Неговите стихове за професора придадоха допълнителен колорит на уникалното събитие.

С присъщо чувство за хумор,но и сериозно ,проф.Герджиков отговори на поставени въпроси и благодари на община Несебър за поканата да представи своята книга в града на ЮНЕСКО.

New Imageqwew2wr23wr„Не може депутат и председател на Народното събрание да отрича,че е бил политик,заяви бившия шеф на местния парламент в  Несебър Красимир Косев.България има нужда от политици като вас,проф.Герджиков,като Недялко Йорданов като Ана Боянова и Емил Калев,каза той.Само така думата „политик“ ще се изпълни със съдържание и няма да бъде лоша,както сега,заяви Косев.Дано през следващите десетилетия личности,а не политици да управляват България,а хипотетичното ляво и дясно да се обедини около хора ,които имат качества,а не са политически послушковци,пожела Красимир Косев.“

IMG_1789 copy 2Гостите на литературно-музикалната вечер в Несебър получиха заслужено много овации,цветя и поздравления ,а  това е един прекрасен старт към предстоящия Празник на Несебър-15 автуст -Успение Богородично!

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      One thought on “Огнян Герджиков в Несебър-автор,сценарист,режисьор и актьор

      1. LN

        Прекрасно представяне на книгата на проф. Огнян Герджиков в Несебър.

        Reply

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *