oo7

Отново дарителска акция на „Русофили“-Несебър

logo1За пореден път членовете на Общинска организация Русофили-Несебър, в изпълнение на проекта „Българските русофили в Несебър това е любов в действие”, събраха и дариха дрехи на нуждаещите се в с.Оризаре.

oo3В края на м.юни те събраха голямо количество дрехи за възрастни и деца и ги предоставиха на Центъра за обществена подкрепа в града. Сега беше решено дарението да бъде предоставено чрез пенсионерския клуб защото пенсионерите най-добре познават кои имат нужда от подкрепа.

От името на Сдружение Русофили дрехите  предадоха председателя и заместник председателя на Управителния съвет Хр.Николов и Ирена Божилова.  Величка Стоянова, председател на клуба на пенсионера в с.Оризаре заедно с още няколко пенсионерки приеха дарението и го разпределиха за тези, които имат най-голяма нужда от помощ.

Тази дарителска акция не е и няма да бъде последната. Хорът на русофилите изнесе в селата няколко концерта през последните месеци. Акцията по събиране на дрехи и домакински вещи е безсрочна. По този начин членовете на Сдружение Русофили в Несебър, подпомагани от Фонд „Соработничество”  под егидата на Руската православна църква и с благословията на игумена на манастира Св.Георги в гр.Поморие – Агатополский Епископ Иеротей ще продължат да доставят радост на хората в селата на община Несебър и да внасят разнообразие в ежедневния им живот.

Активната и разнообразна дейност на Общинска организация Русофили-Несебър  не остава незабелязана. През м.юни семейство от гр.София, узнавайки за работата на Сдружението от медийните публикации, дари безвъзмездно 800 броя руска художествена литература за допълване на библиотечния фонд на организацията.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *