888

Отличиха пожарникар от Несебър

Младши инспектор Христо Едрев от РСПБЗН – Несебър е многократно награждаван от министъра на вътрешните работи

Двама служители на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас бяха отличени в раздел „Контролна дейност” в конкурса „Пожарникар на годината”, провел се за 24-и пореден път в София.

Най-добрите огнеборци и спасители за 2018 година получиха своите награди в Централния военен клуб, като бургаския екип бе воден лично от началникът на Регионалната служба – комисар Васил Василев.

777 Отличените – мл. инспектор Христо Едрев от Районната служба в Несебър и инспектор Желязко Ников от Първа Районна служба в Бургас изказаха задоволството си от националното признание, но заявиха, че тези отличия са признание за всеотдайната и нелека работа на всеки един от огнеборците в България, мъже за които смелостта и призванието са определящи в живота.

Младши инспектор Христо Едрев от РСПБЗН – Несебър е многократно награждаван от министъра на вътрешните работи. Той осъществява държавен противопожарен контрол и превантивна дейност на територията на Несебър – град, като проверявания и контролиран от него участък се характеризира не само с множество административни, обществени и жилищни сгради, но и с динамична туристическа дейност.

Инспектор Желязко Ников от Първа РСПБЗН – Бургас осъществява ефективен държавен противопожарен контрол и превантивна дейност в специфичен участък – централната градска част на Бургас и прилежащите комплекси, за който характерна особеност са множеството обществени и административни сгради, болнични заведения, училища и детски градини. През изминалата година ръководения от него отбор от млади огнеборци се представи достойно в проведените районни състезания.

Освен двамата бургаски представители на 24-тата по ред церемония  за награждаване на отличените в конкурса „Пожарникар на годината” призове получиха още десет достойни служители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Те бяха отличени в три направления на дейност – „Държавен контрол”, „Превенция” и „Пожарогасителна и спасителна дейност”. Традиционно в рамките на церемонията награди бяха връчени на партньори на пожарните служби, както и на отличените за изминалата година доброволци.

На тържеството присъстваха заместник-министър Стефан Балабанов, главният  секретар гл.комисар Ивайло Иванов, директорите на Главни дирекции „Национална полиция“,  „Борба с  организираната престъпност“ и „Гранична полиция“, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят  на Фондация „Доверие и закрила” Христо  Друмев и др.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *