01pol

Полицейска операция проведоха служители на РУ – Несебър

Полицейска операция проведоха служители на РУ – Несебър. Засилените проверки са осъществени в периода 14-21 юни. Инспектирани са общо 789 превозни средства и 2125 души. Пет са бързите полицейски производства, образувани за наркотични вещества по чл. 354а от НК, а шест са започнати срещу водачи, засечени да шофиране след употреба на алкохол. Общо 306 са съставените актове за установени нарушения, сред които 22 за неправоспособност, 16 за липса на сключена застраховка „Гражданска отговорност“, 120 за други нарушения на ЗДвП и 138 за нарушения на Закона за българските лични документи. Наложените глоби по фиш са 169.

 

Специализирана операция проведоха служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОДМВР – Бургас. На 20 юни, съвместно с представители на Териториалното митническо управление – София, полицаите извършили проверка на склад в промишлената зона на Карнобат, собственост на М.Й. /40 г./. Установено е, че в склада се съхранява голямо количество наливен алкохол без бандерол. Иззети са общо 1140 литра концентрат етилов спирт – ракия, уиски, мента и мастика. Съставен е акт за установеното нарушение. Работата по случая продължава.

 

32-годишен мъж попадна в ареста за наркотици. Вчера, около 12.30 часа, служители на РУ – Айтос спрели за проверка на улица в града Г.Д., местен жител. При инспекцията у него било открито топче суха, зелена тревна маса – марихуана. Дрогата е иззета с протокол за доброволно предаване. Г.Д. е задържан за срок до 24 часа.

 

За броени часове служители на РУ – Несебър разкриха извършителите на кражба от търговски обект. Вчера, около 17.00 часа, в районното управление постъпил сигнал, че при ревизия в стопанисваните от фирма два супермаркета, са установени липси на бутилки със скъп алкохол и други стоки. В резултат на незабавно предприетите оперативни действия са разкрити извършителите – 29-годишната К.Т. и С.Т. /30 г./. Двамата са задържани за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

 

Вчера, служители на РУ – Приморско предприели незабавни действия по сигнал от 35-годишна бургазлийка. Жената се оплакала, че от шкаф в магазин за джиесем аксесоари е откраднат мобилният й телефон. В резултата на оперативната работа, скоро бил установен автора на деянието – 20-годишната М.Б. от Кюстендил. По случая е образувано бързо полицейско производство за извършено престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *