0014969967530281

ОБЩИНСКИЯТ ТЕАТЪР НА НЕСЕБЪР СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМА НАГРАДА

ОБЩИНСКИЯТ ТЕАТЪР НА НЕСЕБЪР СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА НА ТЕАТРАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ В КАВАРНА

Спектакълът „Всяка година по същото време” на Общинския театър в Несебър спечели голямата награда на името на проф. Гочо Гочев от юбилейния XX Национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2017”. Постановката по Бърнард Слейд е с режисьор и сценограф Димитър Еленов, а ролите изпълниха блестящо актьорите Ева Кирова и Марин Господинов.

Жури в състав: доц. Виолета Гиндева, Крум Гергицов, театровед, и Мая Вапцарова, режисьор, дадоха категоричната си и безапелационна най-висока оценка за несебърския състав, а неговият спектакъл бе провъзгласен за най-добрия на форума. Развълнуваната публика – най-истинското мерило за успеха на един спектакъл и таланта на актьорите, определи представлението като „бижуто на фестивала“.

Така, след двадесет години, Общинският театър на Несебър отново спечели голямата награда на този фестивал. Любопитна подробност е, че призът, който грабва през 1997 г. на първото издание на форума, е за първата част на пиесата от Бърнард Слейд – „Догодина по същото време“.

Всъщност, където и да отиде, където и да участва, Общинският театър към НЧ „Яна Лъскова“ – Несебър оставя своя ярък отпечатък и това личи по отличията му. Интересен факт е, че биографията му е изпъстрена с призове от фестивали и културни прояви в Тополовград, Сливен, Бургас, Скопие и др. Дублирането на първата награда в Каварна е поредното признание за работата на целия екип, вложил труд, талант и любов в постановката, и е повод за гордост в Несебър. В духа на отминалия фестивал, а и напълно заслужено, след блестящото представяне на общинския ни театър, си заслужава да припомним една мисъл на известния наш театрал проф. Гочо Гочев: „Изкуството не търпи компромиси.То дава всекиму заслуженото“.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *