С йеродякон Серги 1

Общинска организация Русофили-Несебър изпълнява проект

На 27 август 2017 г. Председателят на Общинска организация Русофили-Несебър – Христо Николов, заедно със секретаря на организацията Вероника Иванова и Надежда Гроза, ръководител на руския хор при организацията, проведоха поредна среща с йеродякон Серги в манастира „Св.Георги Победоносец” в гр.Поморие. В началото на месеца такава среща беше проведена и с игумена на манастира Негово преосвещенство Епископ Агатополски Йеротей.

На срещата бяха обсъдени мероприятията по проекта „Православието – вековната връзка между руския и българския  народ” и сценарий за филм, свързан с осъществяването на проекта. Йеродякон Серги обяви готовността на Негово преосвещенство Епископ Агатополски Йеротей да помогне организацията в това богоугодно дело.

Определени бяха темите за беседите с членовете на Общинската организация и учениците в училищата, както и свещениците, които ще водят тези беседи.

Утвърди се мнението сред всички участници в срещата, че с помощта на Негово преосвещенство Епископ Агатополски Йеротей  проектът ще бъде осъществен  успешно, като същевременно той ще бъде и начало на бъдеща съвместна дейност за разпространенито на православната вяра сред младото поколение и сред членовете на Общинска организация Русофили-Несебър.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *