13335859_10207816341024368_5055727185670938000_n

Общинска организация Русофили-Несебър в Оризаре

logo СоработничествоИзпълнението на проекта „ Българските и руски волонтьори в Несебър – това е любов в действие“, финансиран от Фонда за поддръжка на хуманитарни и просветителски инициативи „Соработничество“ под егидата на Руската православна църква и с благословията на Московския и на цяла Русия Патриарх Кирил, спечелен от Общинска организация Русофили-Несебър продължава.

4Руският хор към Сдружението посети пенсионерите от с.Оризаре. Участниците бяха приятно изненадани от домакините с домашно приготвени баници и сладки и по българска традиция на масите имаше домашна ракия и ликьор.

Председателят на Сдружението разказа на пенсионерите за създаването на организацията, за нейната дейност и изрази съжаление, че поради липса на средства за транспорт, не са могли до сега да ги включат в разнообразните си културни мероприятия. Благодарение на този проект Сдружението има възможност да осъществи днешната среща.

Хорът, макар и в непълен състав, изпя няколко руски песни от своя репертоар. В тях, отначало плахо, но след това с пълен глас запяха и пенсионерите познатите им от младостта песни – „Катюша“ и др.

Със свои български песни пенсионерите поздравиха гостите си. Това създаде изключително топла, приятелска атмосфера.

В края на срещата Председателя на Общинската организация на СОСЗР обърна внимание на присъстващите как да се предпазват от така наречените „ало-измамници“ или от такива, обикалящи по къщите под предлог, че са държавни чиновници и извършват кражби.

2Близо два часа продължи срещата. Накрая председателката на пенсионерския клуб Величка Стоянова покани участниците в руския хор и членовете на Общинска организация Русофили-Несебър на празника на селото 7 юли. На такава топла, приятелска покана, разбира се, не може да се откаже и руският хора ще вземе участие в тържеството.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *