2(7)

Община Несебър и гр.Обзор със свой представител на официалния прием на Президента на Република България по случай 24 май

Димитрина Димитрова – директор на Обединено училище „Св.Св.Кирил и Методий“ – гр.Обзор за втори път бе поканена на празничния прием на Президента

„За мен е чест да присъствам на официалния прием на Румен Радев – Президент на Република България и неговата съпруга Десислава Радева по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“ – сподели Димитрина Димитрова – директор на Обединено училище „Св.Св.Кирил и Методий“ – гр.Обзор.

Приемът се проведе на 24 май от 18:30 часа в Националния исторически музей и събра представители на академичната и научната общност, ръководители на образователни институции, учители, културни дейци, общественици, хора на изкуството, представители на държавни институции.

3(4)Президентът Румен Радев получи копие на една от най-ценните снимки от историята на Обединено училище „Св.Св.Кирил и Методий“ – гр. Обзор.

Оригиналът на снимката е направен през 1932 г. и свидетелства как с доброволен труд и ентусиазъм хората от Гьозекен /дн.Обзор/ строят ново училище.

1(13)Още един директор на училище от Бургаска област бе поканен на приема- Донка Димова – директор на СУ „Васил Левски“ – гр. Малко Търново/на снимката в дясно/.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *