2(19)

Областният управител на Бургас проф.Мария Нейкова подкрепи местната власт в Сунгурларе

Областният управител проф. Мария Нейкова подкрепи проект за изграждане на пречиствателна станция в Сунгурларе

 

Областният управител проф. Мария Нейкова подкрепи проект за изграждане на пречиствателна станция в гр. Сунгурларе. Писмото за институционална подкрепа от държавата бе внесено в Областна администрация Бургас лично от кмета на Община Сунгурларе д-р Георги Кенов. Положителното становище на областния управител е необходимо, за да може общината да кандидатства за финансиране.

1(22)„След като се запознах с Регионалния инвестиционен план и с Регионалните прединвестиционни проучвания на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ АД, гр. Бургас, предоставям положително становище като областен управител и председател на Асоциацията по ВиК в полза на Община Сунгурларе за изграждането на обект „Пречиствателна станция за отпадъчни води и изграждане на довеждаща инфраструктура-гр. Сунгурларе“, каза проф. Нейкова.

Това ще е първото съоръжение на територията на гр. Сунгурларе, което ще обслужва близо 3200 жители, а идеята на проекта е от 2008 г. Подкрепящото писмо областният управител лично връчи на кмета на Сунгурларе при посещението си в населено място днес, където проведе първата изнесена приемна от назначаването си за областен управител, с което възобнови срещите с гражданите в отдалечените населени места.

С изграждането на пречиствателната станция за отпадъчни води и съпътстващата инфраструктура ще допринесе за съответствие на Община Сунгурларе с изискванията с европейската директива за пречистването на отпадъчните води от населените места.

„Експедитивното съдействие между Областна администрация Бургас и общините от региона, е гарант за реализиране на важни за населението проекти, които ще подобрят начина им на живот в дългосрочен план и ще се радвам институциите от Бургаска област да сме за пример за останалите региони в страната“, каза още Мария Нейкова и допълни, че Община Сунгурларе винаги могат да разчитат на институционалната й подкрепа за проекти в полза на обществото.

Освен с кмета на Община Сунгурларе д-р Георги Кенов и неговия екип, при посещението си днес в Сунгурларе областният управител се срещна и с председателя на Общинския съвет Ружди Хаджен и с началника на РПУ-Сунгурларе Емил Узунов. Пред тях проф. Мария Нейкова обяви, че за първи път се случва при изнесените й приемни да няма постъпили сигнали от хора срещу местната власт, което е добър знак за управлението на общината.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *