20220526_140031(1)

Областният управител на Бургас проведе работна среща с посланика на Чешката република

 

Ще бъдат командировани чешки полицейски патрули и ще бъде открит консулски център за летния сезон

Областният управител Стойко Танков прие Посланика на Чешката република Н. Пр. Лукаш Кауцки. На работната среща бяха обсъдени редица теми, свързани с предстоящия летен сезон, кризата с украинските бежанци, Плановете за възстановяване и развитие на България и Чехия, одобрени от ЕК.

В разговора чешкият дипломат и областният управител отбелязаха традиционно добрите взаимоотношения между двете държави както на национално, така и на регионално ниво.

За поредна година Посолството на Чешката република ще открие за летния сезон в Бургас консулски център, който ще предоставя услуги на чешки и словашки туристи. Консулският отдел ще бъде разкрит на 1 юли и ще работи до 30 август. Очаква се 300% ръст на чешки туристи в сравнение с предходни години по морските ни курорти, обяви Лукаш Кауцки.

За летния сезон ще бъдат командировани екипи на чешката полиция по южното ни Черноморие. От 2013 г. такива екипи са патрулирали само в Приморско, но за първа година чешки полицейски патрул ще има и в Несебър. Посланикът подчерта добрите взаимоотношения между ОД на МВР-Бургас и чешката полиция, като ги определи за „изключително позитивен натрупан опит“.

Областният управител Стойко Танков сподели за антикризисните мерки, взети от правителството, предвид военната криза в Украйна за подпомагане на населението и бизнеса, както и за мащабните проекти, които се очаква да се реализират в Бургаска област чрез Плана за възстановяване и развитие.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *