New Imagerrererre3w

Областният съвет на БЧК удостои кмета на Несебър с медал

 

Кметът на Несебър Николай Димитров бе сред личностите, които Областният съвет на БЧК- Бургас удостои с медал и званието „Заслужил деятел на БЧК“ за дългогодишна активна червенокръстка дейност. Това се случи по време на  тържествена церемония в навечерието на 8 май – Международния ден на Червения  кръст и Червения полумесец. От името на кмета на Несебър, отличието прие Виолета Георгиева от общинската структура на БЧК в града. „Медалът се дава в изключително редки случаи и то за определени заслуги. Ето защо е толкова ценен.“, каза Виолета Георгиева при предаване на отличието на Николай Димитров.

Освен това тя разказа, че Виолета Радева, директор на ОС (Областния съвет) на БЧК-Бургас, е споделила по време на тържествената церемония, че Несебър е не само млад и вечен, но и има силна подкрепа в развиване на дейността си от общината, а това е добър пример за синхрон между организацията и местната власт. Ето защо не е случайно, че за цялостната си дейност в полза на уязвимите хора БЧК-Несебър две години поред са национални лидери в хуманитарната дейност.

„Не е само до подкрепата на общината. Вие правите невъзможното, за да помагане на хората в нужда и то безвъзмездно.“, бе категоричен кметът при приемане на отличието и благодари за доброто сътрудничество. Той подчерта, че организацията работи по възможно най-добрия начин. Трите представителки на БЧК – Несебър не пропуснаха да подчертаят, че благодарение на създателите на организацията – Руска Япаджиева и  Домушенко,  които вече не са сред живите, местната структура на червенокръстците има установени традиции в помощ на нуждаещите се. Тези традиции  трите доброволки –Недялка Илиева, Виолета Георгиева и Калина Наумова следват, но и   се стремят да направят БЧК- Несебър една модерна организация, за да бъдат максимално полезни на хората.

„Няма случай, в който да не откликнем. Правим всичко от сърце и душа, защото всеки заслужава добро.”, сподели на финала на срещата Виолета Георгиева и подчерта, че заслуга за всяко едно добро имат и хилядите хора с добри сърца, които им помагат.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *