94051

НОВИ СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР

 

 

В градския парк на Обзор официално днес бе открита люлка за деца с увреждания. На събитието присъстваха кметът на Община Несебър Николай Димитров, председателят на Общински съвет-Несебър Румен Кулев, кметът на Обзор Христо Янев и представители на дамски клуб „Монро“, по чиято инициатива е направена новата придобивка.   Средствата за закупуване на специалната люлка са събрани чрез кампанията „Протегни ръка – промени живот“, организирана от дейния дамски клуб. „Благодаря на г-н Димитров, на г-н Кулев и г-н Янев за подкрепата, която винаги са ни оказвали.“, сподели председателят на „Монро“ Атанаска Белчинова и си пожела дамският клуб да насочи вниманието си към повече социални кампании.

IMG_9175 copy„Общинска администрация винаги е подкрепяла и подкрепя организации, които със своята дейност допринасят за развитието на общината и помагат да изградим заедно една по-добра община за живеене“, изрази мнение кметът на Община Несебър Николай Димитров и допълни, че „в днешния съвременен свят е много е важно да бъдем солидарни и да си помагаме при реализиране на проекти в обществена полза. Защото, когато хората са обединени и позитивно настроени, добрите дела са налице. Благодаря ви, че развивате тази хуманна дейност.“

Кметът на Обзор Христо Янев също изказа благодарност на клуб „Монро“ за активната дейност, която развива. Въпреки крехката история на организацията, съществуваща една от година и няколко месеца, събраните средства за различни благотворителни каузи, са впечатляващи – около 35 хил. лв., разказа той. Христо Янев използва възможността да благодари на кмета на Несебър и на председателя на Общинския съвет за грижите, които се полагат за развитие на Обзор.

„В никакъв случай не спирайте, продължавайте да реализирате различни оригинални проекти.“, отправи апел към представителите на дамски клуб „Монро“ Румен Кулев и допълни: „Ние ще ви помагаме.“

В същия парк пак по инициатива на организация „Монро“ са поставени 4 мини къщички, които играят ролята на открити библиотеки. Книгите в оригиналните нови придобивки са дарителски, а всеки може да си избере някое интересно издание, което след като прочете, да  върне на мястото му в къщичката. След като видяха лично оригиналните библиотеки на открито, всички се отправиха към новопостроена детска площадка с няколко съоръжения, разположена в центъра на Обзор зад часовниковата кула. Тази нова придобивка за най-малките жители на града е изградена с пари от бюджета на Община Несебър.

По време на посещението на последния обект от дамски клуб „Монро“ споделиха, че вече работят по още една инициатива – в социалната сфера. Съвсем скоро в Обзор ще бъдат поставени фигури на деца с реалните размери, които да повишават вниманието на шофьорите и да осигурят по-безопасното пресичане на малките жители на града. Двете статуи, кръстени Боби и Кели, ще бъдат монтирани от двете страни на пешеходна пътека на оживено кръстовище.

Дамски клуб „Монро“ е организация с нестопанска цел, която развива активна благотворителна и социална дейност в обществена полза.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *