Corona Virus In Red Background - Microbiology And Virology Concept - 3d Rendering

НИКОЛА ЕФТИМОВ:. Бъдете отговорни хора!

 

 

„Несебър нюз“ се обърна  към няколко повече или по-малко познати хора от община Несебър за позиция и мнение по актуалния въпрос ,свързан със ситуацията,с която никой от нас не се е срещал .Тяхното мнение  ще   публикуваме през следващите дни ,без редакторски намеса.

………………………………………………..

 


                                                             14 ДНИ

В началото всичко започна като на шега… Беше далеч, отдавна, само слухове, на които почти никой не обръщаше внимание. Дори излязоха и вицове от тези с Чък Норис( знаете ги нали), и за Перник- тези също. Всичко беше само това. После смях, срещи, случайни срещи , събирания и животът си продължаваше строго индивидуално за всеки от нас.

След това нещата станаха малко по-сериозни. Европа… Италия, Германия, Франция, Испания, и ето България в това число. Нещата взеха да стават сериозни. Започнахме да си задаваме въпроси: „Ами ако стигне до нас?“, „Какво ще стане?“, „Ще има ли сезон?“, „Няма страшно, Господ е Българин!“ и „ Кво ти пука Е, лятото идва!“.

Хора, семейство, приятели, познати, всички , които познавам или все още не познавам- Бъдете отговорни! COVID- 19 е тук! И не е в двора ни, нито на вратата ни, а „е нахлузил чехлите и с крака на масата пуши в хола ни.“ ЦИТ. П.В

И все пак, всеки има глава на раменете си и носи отговорността сам. Но за жалост, този път не е така! Всеки трябва да бъде отговорен не само към себе си, а и към другия. Към хората, които познавате и тези, които не. Тези, които са ви мили и тези, които не са. Бъдете отговорни хора!

Сега е моментът да се покажем като родолюбци, и колкото и да ни е трудно, да бъдем дисциплинирани. 14 дни, това се изисква от нас! Нека сме разумни! Силно се надявам хората, които са избрани от нас, да вземат мерки и най-накрая да помислят и за тези от Народа.

/Бел.ред:Извънредното положение засега е до 13 април!/

Ние сме длъжни да правим това, което трябва, пък да става каквото е писано от Господ. Колкото и да не ни се иска, това е война и ние сме участници в нея. И като такива, трябва да сме отговорни. 14 дни или колкото е нужно!

Никола Ефтимов

……………………………………………

Всеки от вас, също може да напише своето мнение посредством секцията за коментари след тази публикация .Коментарите  не се появяват веднага,за да не замърсяват някои от тях околната среда…

Може да ни пишете и на познатия мейл:

 k_kosev@abv.bg- имате много време !

ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ-КУРАЖ ,ДИСЦИПЛИНА И СОЛИДАРНОСТ !

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *