1 офк_несебър (1)

Николай Жечев преди старта на Втора лига: Готови сме

Николай Жечев преди старта на Втора лига: Готови сме за професионалния футбол! Искаме победа още в първия мач

ОФК Несебър се завръща във Втора лига след пауза от пет сезона. В последните два тимът спечели Югоизточната Трета лига, доказвайки, че безспорно е най-добрият в региона. Ето какво каза старши треньорът Николай Жечев на старта на Втора лига пред официалния сайт на клуба:

-Господин Жечев, доволен ли сте от лятната подготовка?
-Да, доволен съм, момчетата тренираха добре и с настроение. Дадоха сто процента от себе си и си мисля, че сме подготвени за професионалния футбол.

-Какво очаквате от мача в първия кръг, в който Несебър приема втория отбор на ЦСКА 1948?
-Очаквам да има леко напрежение, защото повече от момчетата за първи път ще играят професионален футбол. Излизаме срещу съперник, воден от млад, но амбициозен и можещ треньор, подготвени са добре. Да се надяваме, че ние ще бъдем крайни победители.

-Привлякохте общо шест нови попълнения, но някои от тях не са непознати за отбора. Как ви се струва селекцията?
-Взехме Пламен Димов, който тренира с нас преди известно време и на практика познава обстановката. При нас се върна Виктор Янев, който също води тренировъчен процес с нас, но нямаше право да играе през пролетта заради документални неуредици около пропадналото му преминаване в италиански отбор. Взехме Димитър Балинов, който е мой възпитаник и на практика единственият по-непознат е вратарят Пепеляшев, който дойде като преотстъпен от Лудогорец. Както и двете млади момчета, които ще обиграваме – Димитър Иванов и Петър Пейчев, от Черноморец (Бургас). Според мен разполагаме с хубава сплав от опитни футболисти и добри млади момчета. Единствено може би ни трябва един опорен полузащитник.

-Задава се дълъг сезон във Втора лига с 20 отбора. Нивото със сигурност е съвсем различно от Трета лига. Готови ли са футболистите?
-Отдавна им казах, че в професионалния футбол ни очакват доста стойностни отбори с много добри треньори. Всеки един мач ще бъде тежък. Докато миналата година можехме да си позволим в няколко двубоя да изглеждаме по-лежерно, сега това няма как да стане. Очаква ни трудно първенство, но ние сами си го пожелахме и сме готови за това предизвикателство. Всеки един мач ще излизаме с нагласата за победа и да изпитаме удоволствие от професионалния футбол.

-Вие доказахте, че дори и да има моментно колебание в резултатите, не се поддавате на емоциите. Винаги сте казвали, че познавате отбора и дори в няколко мача да не се получават резултатите, те рано или късно ще дойдат.
-Най-важното, което съм казвал в съблекалнята е, че момчетата трябва да бъдат спокойни и да играят със самочувствие. Да влизат с голямо желание в мачовете и когато свърши срещата, да бъдат убедени, че са дали всичко за победата. А това, че не във всеки мач ще бъдат на страната на победителите, е напълно нормално. Сега се надявам да спечелим в първия мач, за да имаме увереност. След това искам да бъдем постоянни. Аз съм убеден, че рано или късно този отбор ще заиграе още по-добре и по-добре, защото знам възможностите му. Но за всяко нещо трябва и нужното време.

-Вие имате богат опит не само като футболист, но и като треньор. Вече водихте Несебър във Втора лига през сезон 2017/2018 (5 място) и през почти целия следващ сезон 2018/2019. След това се завърнахте в ролята на старши треньор на тима в Трета лига и в два поредни сезона станахте победители в Югоизточната Трета лига. Как се променихте отпреди онези 6-7 години, когато бяхте начело на тима във Втора лига?
-Натрупах доста опит и съм вече по-спокоен. При предишния престой на отбора във Втора лига първо бях помощник на Николай Русев, но бях млад треньор, доста по-емоционален. Сега мога да кажа, че съм по-улегнал и спокоен. Имам опит и мога да преценя кога един отбор играе добре, кои са слабите и силните му страни. Стремя се да се уча всеки ден и да се развивам, а това да пренасям и на футболистите.

-Преди началото на сезона доста футболни хора споделят мнение, че тази година Втора лига ще бъде изключително интересна с наличието на много традиционни за българския футбол отбори.
-За мен Втора лига ще бъде по-завързана като интрига от Първа лига. Смея да кажа, че почти всички отбори сме с изравнени сили и малките детайли биха решили мачовете.

-Какво ще пожелаете на феновете преди старта на сезона?
-Да дойдат и да ни подкрепят, защото ще има какво да видят във Втора лига. Хубавото е, че сега сме в разгара на летния сезон – каня всички гости на града и региона на първия ни двубой в събота. Както и на следващите, защото до края на летния сезон ще имаме поне още 3-4 домакинства.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *