OLYMPUS DIGITAL CAMERA

НЕСЕБЪР ГРЕЕ С КОЛЕДНА УКРАСА

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По традиция, точно на 9 декември – денят, в който Несебър чества вписването си в престижния списък на ЮНЕСКО, бяха запалени коледните светлини в града. Вълнуващата проява бе съпътствана с емоционален концерт на пл. „Месамбрия“, участие в който взеха ВГ „Морски звездички“ към ОДК – Несебър.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Популярните коледни и зимни песни, които децата изпълниха с много настроение предизвикаха бурните аплодисменти на публиката и създадоха празничната атмосфера. Както всяка година, така и тази кметът на община Несебър Николай Димитров произнесе кратко приветствие, като пожела на присъстващите светли и щастливи празници, изпълнени с много настроение.

Коледната украса на Несебър грейна след емоционално обратно броене от 10 до 1, в което участваха градоначалникът и развълнуваните усмихнати деца. Така градът на ЮНЕСКО заблестя с хиляди светлини в очакване на най-светлия християнски празник – Коледа.

На 15 декември, четвъртък, в НЧ „Яна Лъскова“ от 18 часа ще се състои концерт с участието на самодейните състави към читалището и Обединена общинска школа по изкуствата.

В три поредни дни – 16, 17 и 18 декември, всеки може да посети благотворителния базар под надслов „Подари Коледа“, който ще е разположен  в Демонстрационния център на занаятите на ул.“Отец Паисий“. Проявата е от 10.30  часа сутринта и ще продължава до 16 часа следобед.

В съботния ден – 17 декември, от 17 часа в читалището коледен концерт под надслов „Зимен сън/ Мечокът Мишо сънува/“ ще поднесат съставите към ОДК-Несебър.

Два благотворителни концерти ще има на 22 декември в НЧ „Яна Лъскова“ – единият ще започне от 16 часа, а другият от 18.30 ч. Проявите са под егидата на Сдружението на творците и занаятчиите към община Несебър и БЧК-Несебър с участието на Танцова формация „Петлите“.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *