New Imageweewrewrewr

Несебърската формация „Българка” се завърна с Гран при и първо място от два международни фестивала

 
 
New ImageewfewfewfewfrwТракийската фолклорна формация “ Българка” от гр. Несебър със солисти Росица и Ирена Станкови донесоха Гран При и първо място от два международни фестивала провели се през миналата седмица в Прага и Виена.  На  VI Гранд фестивал „Магичните мостове на Прага и Виена” на формацията бе присъдена най – голямата награда Гран При, като журито допълни ,  че ФФ „Българка” са „абсолютния шампион на фестивала”. 
Участие в VI-то издание на фестивала взеха певци, инструменталисти и танцьори от цял свят, но несебърските славеи се отличиха не само с певческите си възможности, но и показаха че музиката няма езикови бариери и граници.
В чешката столица Прага „Българка” участваха в 23-то издание на международния фестивал „Пражки звездопад”, където им бе присъдено първото място. В рамките на двата фестивални дни се изявиха над 1000 участника от Израел, Чехия, Беларус, Русия, България, Латвия, Словакия и др.
Организаторите на двата фестивала казаха, че ФФ „Българка” е прецедент в историята по това, че при качването си за изпълнение на сцената  залата  настава фурор и се извива българско хоро , във което се включват участници от всички страни без значение от тяхната националност и след края на изпълнението си състава е викан на бис.
„Чувството е невероятно! Горди сме , защото прославихме Несебър. Журито беше очаровано от нас – като визия, костюми и пеене, а залите танцуваха и се вееше българският флаг“, съобщи Виолета Георгиева, една от най-дейните дами във формацията.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *