655-402-rumen-radev

НАБЧ:Г-н Президент,издайте Указа за община Обзор

До Президента на

Република България

Генерал Румен Радев

 

ОТВОРЕНО  ПИСМО

Г-н Президент,

На 28.02.2021г. в град Обзор, село Емона, село Баня, село Приселци, село Паницово, село Раковсково и село Козница, се проведе Референдум за отделянето на тези населени места в отделна община с административен център град Обзор.

Във вота участваха близо 76% от имащите право на глас в горе посочените селища.като от „ЗА” отделянето гласуваха 73% от участващите във вота. Категоричния свободен вот на гражданите за отделяне в нова община, бе зачетен с уважение от изпълнителната власт на Република България, чрез решение на Министерски съвет номер 253 от 24.03 2021 г.

По закон процедурата предвижда след провеждането на референдума произнасяне на Областния Управител на Област Бургас, надлежно оформяне на материалите от компетентност на Министерството на благоустройството и регионалното развитие, внасянето им в Министерски съвет и произнасяне от страна на Министерски съвет. Цялата тази процедура, администрацията и изпълнителната власт извърши в рамките на три седмици.

Г-н Президент, в медиите, Вие винаги сте декларирали, че президентската институция уважава и ще изпълнява волята на суверена. На основание Конституцията на Република България и във връзка с  чл. 9, ал. 1, т. 7 от Закона за административно-териториалното устройство на Република България, Ви задължава да издадете указ за утвърждаване на границите и административния център на новосъздадената община и на промените в границите на община Несебър, област Бургас.

Разчитаме, че ще спазите Вашите медийни изявление и буквата на закона и незабавно, ще издадете указ за утвърждаване на границите и административния център на новосъздадената община Обзор и на промените в границите на община Несебър, област Бургас. С това, ще удовлетворите категоричното желание на суверена.

Надяваме се, че няма да се подведете от предизборните агитации и няма да влезете в тона на политическите изказвания изговаряни от „Демократична България”,”Има такъв народ”,и ‘Изправи се! Мутри вън!”, защото техните изявление по медиите не съответстват на политическите дела на някои от лидерите им.

На суверена му е ясно кой лъже и кой не! Много от членовете и симпатизантите на НАБЧ са с родословни  корени от региона който се извърши Референдума.Всичките следяха провеждането му.

 

С нетърпение очакваме вашия указ!

 

С уважение!

/УС на НАБЧ/

Бел.ред.:НАБЧ е Националната асоциация българско черноморие.Публикуваме писмото им без коментар и редакторска намеса,защото като свободна и независима медия  уважаваме различните мнения!

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *