New Imagegfgefre

Модерна автобусна спирка започва да се строи в с.Кошарица

 

 

Жителите на Кошарица ще имат нова придобивка в селото – модерна, закрита автобусна спирка и компютърна зала, обединени в една сграда. Днес бе даден официален старт на изграждане на обекта от кмета на Несебър Николай Димитров, председателя на Общинския съвет  Румен Кулев  и кмета на селището Павел Павлов. Тържествен водосвет отслужи отец Евгени. Бъдещата придобивка се намира в центъра на селото,  като мястото има потенциал за създаване на разпознаваем елемент от урбанизираната среда.

Средствата за осъществяването й – над 200 000 лв., са от бюджета на община Несебър. „Съвременната автоспирка ще удовлетвори нуждите на местните хората и на чуждестранните граждани, които живеят тук.“, коментира кметът Николай Димитров и изрази мнение, че всяка една инвестиция в съставните селища вдига стандарта на живот в тях. Кметът на селото Павел Павлов не пропусна да благодари за съдействието от страна на Общинска администрация и Общинския съвет за изграждането на този обект, както и за всички нови придобивки, които Кошарица има през последните години.

New ImageоеоеуоиеуоиПри извеждането на архитектурния образ на бъдещата придобивка има фиксиране върху думата „кошара“, която е в генезиса на името на селото. Използвани са основни елементи, наложени от кошарата като архитип,  за развитие и формообразуване при настоящата сграда с цялата свобода, която съвременната архитектура позволява. В модерната сграда е предвидено да има още банкомат и тоалетни. Очаква се след около 3 месеца автоспирката да отвори врати.

На днешното събитие присъстваха Клара Каравасилева, директор на дирекция „Устройство на територията, инвеститорски контрол и контрол върху строителството“, Динко Войнов, началник-отдел „Инвеститорски контрол“, Сюрея Исуф, началник-отдел „Управление на обществените поръчки“, общински служители, местни жители.

Следващата инвестиция, която ще се направи в Кошарица е разширение на първия мост, който води  към селото.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *