forbgkids-logo-bg-300x102

    Млад бургаски талант завоюва голямата награда на Асоциацията на българските модни дизайнери

     

    Велизара Карайотова, възпитаник на Център за млади таланти, град Бургас, завоюва първо място на състезанието “Ревю в кутия“ – социален проект на Асоциацията на българските модни дизайнери.

    Конкурсът съчетава творческия дух и социалния елемент, предоставяйки възможност на млади таланти в модата да се изявят и развият. Насочен е към ученици и студенти с интерес към текстила, облеклото и модния дизайн. Наградата осигурява участие на Велизара в  курс по моден дизайн в университет NABA (Nuova Academia di Belle Arti) в Милано, Италия.

    Големия си успех Велизара постига благодарение на петгодишното си обучение и развитие на дарбата си в проекта по моден дизайн “Дебют” на Център за млади таланти, град Бургас. “Модата и изкуството ме вълнуват от малка. От 6 години съм възпитаник на Център за млади таланти, първо се занимавах с приложни изкуства, а после с моден дизайн. Благодарна съм за всичко, което съм научила и продължавам да се развивам в любимата сфера. В този конкурс се включих, без да очаквам, че ще спечеля. Бях много развълнувана. Процесът на работа беше труден, но забавен, и темите много ми допаднаха. Радвам се от победата си”, сподели Велизара.

    “Конкурсът „Ревю в кутия“ е уникален шанс за младите бъдещи  модни дизайнери да се изявят, да повярват в своите възможности и да разгърнат таланта си. С него те получават подкрепата, от която се нуждаят за реализацията на идеите си.
    На събитието на 12.06 в Художествена зала Виваком, с любезното съдействие на АБМД, участниците бяха уважени с нужното внимание и отношение за своята неуморна работа по създаването на моделите си.

    За мен като ръководител на проекта на моден дизайн това беше най-впечатляващото и изискано модно събитие, на което съм присъствала до този момент.
    Аз и  Велизара сме изключително развълнувани и  благодарни за високата международна оценка, която получихме от екипа на NABA Италия.

    Също така искаме да признаем, че конкуренцията, която преодоляхме, бе нелека и на много високо ниво. Горди сме, че ние сме доказателство, че когато си упорит и работиш с любов, нещата се получават и един ден намират своето признание”, коментира Тоня Атанасова, ръководител на проекта по моден дизайн “Дебют”.

     

    Print Friendly

    Автор: Nessebar-News.com


        Вашият коментар

        Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *