1_111812

Млади екскурзоводи от несебърското училище

 

     Възпитаничките на СУ „Любен Каравелов“ -Несебър – Дарина Ганчева и  Камила Брагина от 9 б клас, и Надежда Захариева от 11 б клас, които участват и в Клуб „Краезнание“ към ОДК- Несебър с ръководител Ваня Митева, бяха  в ролята на млади екскурзоводи и  част от културната програма на  XIII – тото издание на майски срещи на славянските творци „Свято слово“.  Събитието ежегодно се провежда в гр. Бургас.

След посещение в археологическия музей „Старинен Несебър“,  гостите  – творци от Черна гора, Северна Македония, Русия и България имаха възможност  заедно с младите екскурзоводи да разгледат част от забележителните средновековни църкви в Старинния град. Гостите останаха силно впечатлени от историята и богатото културно – историческо наследство на черноморския град Несебър.

Културната програма на славянските творци продължи в църквата „Св. Йоан Кръстител“, в която участниците се насладиха на славянското творчество под формата на литературно четене. Усмихнати,ентусиазирани и много отговорни –  така ученичките от несебърското училище показаха, че могат да бъдат добри гидове.

Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *