24550171_1728527460505106_2117050937_n

МЕЖДУНАРОДНА ИЗЯВА НА НЕСЕБЪРСКАТА ТАНЦОВА ГРУПА „ЗАРЯ”

 

 

През изминалия уикенд несебърската танцова група „Заря” се изяви на международен фолклорен фестивал в сръбската столица Белград. Фестивалната сцена събра танцови формации от различни европейски страни, които със своята любов към фоклора и традициите и с емоционалните си изпълнения, се превърнаха в своеобразни посланици на културния обмен между европейските народи. Несебърската формация впечатли публиката с изпълненията си на Калгамашката, Ширто, Дайчово, Мелнишко и Тракийска ръченица.

20171201_185151Танцова група „Заря” е създадена през януари 2013 г. от инициативни дами, поклоннички на българския фолклор. За краткото си съществуване, ТГ „Заря” натрупа разнообразен репертоар от български народни танци от всички етнографски области на България. Групата има успешни участия в български фолклорни фестивали.

Със своята оригиналност и активност, ТГ „Заря” е вече емблематична в културния живот на Несебър. Ежегодно съставът участва в благотворителни базари и концертни прояви за различни празници – Трифон Зарезан, тържествен ритуал за Никулден, Коледни концерти и др.

И тази година ТГ „Заря” ще спази традицията и ще се включи в благотворителния базар и програмата на община Несебър за предстоящите Коледни празници. Със средствата, събрани от Коледния базар, групата ще подпомогне нуждаещи се ученици от ПГТ „Ван Вазов” – Слънчев бряг.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *