90535983_234657044603008_6638431890854379520_n

МАРИН ГОСПОДИНОВ:СМЯХ,АМА И СТРАХ….

Несебър нюз“ се обърна  към няколко повече или по-малко познати хора от община Несебър за позиция и мнение по актуалния въпрос ,свързан със ситуацията,с която никой от нас не се е срещал .Тяхното мнение  ще   публикуваме  ,без редакторски намеса.

Днес 27 март-Международен ден на театъра ,случайно или закономерно ,публикуваме текста на Марин Господинов.

………………………………………………………………………………..

„Светът е оцелял,защото се е смял!”

Добре,сега ,когато става дума за оцеляване,как да се смееш и на какво?Вярно,от историята знаем,че чума,холера,войни,ама и да сме били тогава-не помним…И дали сме се смяли,и дали сме оцеляли и кои…то и всички се скриха…Можеш ли да се смееш сам на себе си ?

Концертните зали ,театрите,стадионите,даже и кръчмите са празни.И страх,ама страх !По новинтите всеки ден съобщават за увеличаване на карантинираните.Да пази господ!И по лошо,хайде ти може да не се заразиш,ама можеш да заразиш и друг.Можем ли да спим спокойно ?Бе то и през деня,като се наканя да изляза на чист въздух ,чувам по телевизията :”моля не излизайте от дома си !”.Ама аз-само до морето и хубава жена даже няма да погледна…Бре!

Минах на вариант”Б”-във всички дни по едно шишенце ракия и като каже „Моля”,а аз от другата стая,само че тъкмо надигна и телефонът ми звъни….

Никой не се обажда,но от дисплея ме гледа генерал-доктор-професора…А сега де !Сънувам,че щъркелът,дошъл да ми вземе мартениците,а аз не си ги давам.Нали Баба Марта ми ги върза за здраве!

Като се събудих мисля-чакай малко,нали щъркелите носят….И се сетих,че няколко часа преди да затворят идна от последните кръчми в Несебър,обърнах внимание на компанията,която спореше високо и надигаше чашите като за последно-през прозореца на отсрещния тротоар се прегръщаха и целуваха неистово двама влюбени…..

Мъдрецът е казал :”Любовта прогонва страха!”.Ами разстоянието?Не могат всички да се запишат за влюбени…Ще стане струпване на хора!”Очите са прозорци на душата”.Над маската с очите можем да се усмихваме,да прегърнем,да погалим другия….

Та белким прогоним и страха,и болеста!

Марин Господинов

………………………………………………………………………………

Всеки от вас, също може да напише своето мнение посредством секцията за коментари след тази публикация .Коментарите  не се появяват веднага,за да не замърсяват някои от тях околната среда…

Може да ни пишете и на познатия мейл:

 k_kosev@abv.bg- имате много време !

ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ-КУРАЖ ,ДИСЦИПЛИНА И СОЛИДАРНОСТ !

 

Print Friendly

Автор: Марин Господинов


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *