2111411237

Майка от Обзор ще праща всеки месец памперси, храна и дрехи за изоставеното бебе

 

 

Майка от Обзор ще праща всеки месец памперси, храна и дрехи за изоставеното бебе

Ще помогнем, не може всички да гледат отстрани и да съдят, обяви Атанаска Белчинова

Майка от Обзор потърси контакт с Мария, която няма пари да гледа сина си и в неделя го изостави в столичния квартал “Младост” с надежда добри хора да вземат бебето. Часове по-късно жената се обади разкаяна на полицията, за да си върне детето, съобщава 24 часа.

Атанаска Белчинова обяви с готовност, че всеки месец ще изпраща храна, памперси и дрехи на майката, докато тя си стъпи на краката. Самата тя има бебе на 6 месеца, освен това се занимава с благотворителност.

Социалните обаче ще върнат бебето при майката и бабата чак след няколко месеца, през които Мария трябва да се обучава, за да “повиши родителския си капацитет”. Дотогава синът ѝ ще е при приемно семейство.

Той е добре, кръвните изследвания в детската педиатрия са в норма, обясниха оттам. Но бебето остава в болницата, докато се реши на кого да го предадат лекарите.

Мария ще бъде обвинена в застрашаване на живота на детето, тъй като го е оставила без надзор. Тя е призована днес в столичното 7-о РУ на МВР. Бившият ѝ работодател пък е разследван за измама, тъй като подлъгал жената да напусне 5 дни преди да започне майчинството ѝ, уж за да взема повече пари.

Атанаска Белчинова е председател на организация “Дамски клуб “Монро”, която се занимава с благотворителност. Първата пратка с дрехи, които са готови да изпратят на майката Мария, са събрани чрез такава инициатива. Организацията и друг път е помагала на хора в нужда.

“Самата аз имам бебе на 6 месеца и мога да дам дрехи отделно. Мога да заделям и средства да купувам памперси, храна и да изпращам. Освен това организацията има свои дарители, получаваме и средства от общината. От тях също можем да заделяме за храна и памперси, за да не е еднократна помощта. Трябва да се помага, а не само да гледаме отстрани и да съдим”, сподели Атанаска.

„Често ни търсят хора от околността, но ние винаги откликваме дори да видим нещо по телевизията. Скоро помогнахме на три деца, за които се грижеше тяхната баба, помогнахме и на бащата с девет деца. Сега подготвяме и капания, която ще е насочена към хората с онкологични заболявания“, разказа още тя.

Print Friendly

Автор: в.24 часа


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *