New Imagefrwrwrwr

ЛЯТО Е, БЕЗОБРАЗИЯТА В НЕСЕБЪР НАРАСТВАТ И СЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ

New ImageFFWEFEWF

Безобразието в Несебър със сигурност има много лица, но коренът му е само един: безочливото и грубо погазване на закона. На кого му пука от това – неизвестен извършител с нахалство към прогрес?                                                                                                                

  Лято е.И в несебърската общинска администрация някои излизат в отпуска.Други остават на работа и от  дефицита на работещи безобразията  нарастват от само себе си.Извършителите обаче не са неизвестни. Гостуващите граждани предпочитат да поседнат на пейка с поглед към морския залив. А поредицата от безобразия не са едно и две.

Първо безобразие. В началото на провлака, е паркиран автобус,  който обаче пречи на гледката от монтираните пейки за изглед.Апропо, паркирането на подобен автобус не съществува нито в транспортната схема , нито в пропускателния режим, нито и в безопасността на движението в Община Несебър.

Второ безобразие. Очевидно е, че някои длъжностни лица, близо от месец насам на нерегламентирана  улица до Яхт клуба, са паркирали N броя каравани.Освен това се виждат боклуците покрай тях.
Трето безобразие.От само една каравана в началото на сезона, днес броят им се увеличава, за разлика от паркинга, който си стои празен.
Четвърто безобразие. На улица „Виго” ситуацията е по – различна.Там  търговските  обекти направо са преградени, а след това за по-сигурно има и метални прегради и наредени витрини.
Пето безобразие.На ул. „Струма” №3  също неизвестен извършител нерегламентирано е усвоил преградената  витрина по улицата на бордюра. Движението на пещеходците е затруденено и по бордюра от монтираните бетонни кашпи -саксии.

Шесто безредие.На същата улица се паркират половин дузина автомобили, които уж трябва да се вдигат регламентирано от кола тип „Колата – паяк”.

Седмо безобразие. Пред улицата за Южния плаж има знак „Забранено”, а след него   автомобили се движат и паркират нерегламентирано, където и колкото си искат, които уж трябвало да се санкционират от „Колата-паяк”.

Осмо безобразие. Това не е просто паркинг, а е паркиране в зелените площи, където пък неизвестен извършител си е монтирал бариера, с което си е обособил собствен паркинг. 

Девето безобразие.Самото съществуване на обекта тип “Заведение за обществено хранене” зад бариерата на анонимния паркинг само по себе си е безобразие.

Лято е, безобразията  не само нарастват.  Неизвестен извършител първо демонтирал табелата на ул.”Г.С.Раковски” и „Гоце Делчев”. След което по удобния наклон на асфалта си заел паркираното място.Друг неизвестен извършител се паркирал на същото място, естествено нерегламентирано. Както и при третия неизвестен извършител,  уж  „Колата-паяк” трябва да санкционира неизвестните извъшители. По същата графа безобразията не само нарстват, а се възпроизвеждат. По оня почин- с нахалство към прогрес.

А неизвестните извършители си остават и същите тези, които би трябвало да се противопоставят и от транспорта и пропускателния режим, и от контролния блок, и от звеното ни за самоохрана не предприемат необходимите действия.                                              

 

Бел.ред:Има и редица други безобразия,плод на бездействието на общински контролни органи,които компрометират усилията на общинското ръководство.По крайбрежната пешеходна алея край морето, в новата част на Несебър ,разхождат кучета без повод и намордници,които застрашават деца и възрастни.Същите домашни любимци ръсят където сварят по алеята и тревата фекалии,които собствениците не събират.Служителките на отдел „Екология“ охраняват единствено просторния си офис….

Читателите ни могат да добавят и  други безобразия,които са забелязали,посредством коментарите към този материал или на мейла ни.Надяваме се,че има смисъл тези  неща да се посочват,за да бъдат бързо отстранени.

 

Print Friendly

Автор: Максим МОМЧИЛОВ


      One thought on “ЛЯТО Е, БЕЗОБРАЗИЯТА В НЕСЕБЪР НАРАСТВАТ И СЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ

      1. РОКО БОКО

        ЗА НОМЕР 5 И 6 МНОГО ДОБРЕ СЕ ЗНАЕ КОИ Е ЧОВЕКА ТРЯБВА САМО ДА СЕ НАПРАВИ НЕЩО

        Reply

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *