448-256-koronavirus-gyrciia

Кремена Лазарова:Маловажните ценности отстъпваха пред истинските

Преди месец, на 21 март, зададох въпроса ПАК ЛИ ЩЕ „ЦАКАТ „БЪЛГАРИНА ?, по повод ситуацията,свързана с короновируса ,мерките и последиците от нея.

Във връзка с това се обърнах към няколко повече или по-малко познати хора от община Несебър, за позиция и мнение за  ситуацията,с която никой от нас не се е срещал.Публикациите може да прочетете в секцията „Несебър “ на сайта.

 Всеки от вас, също може да напише своето мнение посредством секцията за коментари след този материал.Коментарите  не се появяват веднага,за да не замърсяват някои от тях околната среда…

  Може да ни пишете и на познатия мейл

 –k_kosev@abv.bg-направете го,имате много време!

Красимир Косев

……………………………………………………

Тези дни получихме становище от Кремена Лазарова,което публикуваме по-долу:

pic_kremena (1)Предизвикателството Коронавирус. Хора-Роботи  Или Личности

 

 Дарвин ни научи, че еволюционния подход е този ,чрез който човечеството и видовете са оцелели. Мисли на велики умове, живели някога на земята, бързо и измамно бяха перефразирани, за да паснат  на теорията на учения Дарвин, съвсем извън контекста на прозрялите истини.

Светът  така бързаше до вчера, роботите-хора в западния и цивилизован свят се състезаваха с технологиите, пулсиращо и разделено, макар  като общества на обединените нации. Противоборство, лагери, противопоставяне, борба на ценности, групи, отделяне, разделяне за налагане на ценности в една земя, за която астрономите казват, че е като капка на картата на галактиките, свързана като глобално село в мрежата на интернет пространството.

Като мантра звучеше фразата „Не оцелява най-умния, а най-приспособимия”, родила различни системи в най-новата ни история . Родиха се и роботи-хора в демократичните общества. „Няма истина или лъжа, всичко е въпрос на гледна точка” ,беше верую за всеки. По този начин светски и суетно, без клади и мракобесиесе, селото от подути великани игнорираше Абсолютното.

 

Тогава дойде Ковид-19 и ръководителите на държавите осъзнаха идеите на бащите на Декларацията за правата на човека, приета преди 71 години след опустошителните световни войни, осъзнаха, че света е едно, а не сбор от великански нули.

Китайския район Ухан, вкопчен в еволюционния подход не можеше да прости  хуманната природа на лаборантите от  града, които на 12/01/2020 оповестиха ДНКто на вируса. Вкопчени в мантрата за еволюцията, техните ценности изискваха запазване на тайна, вместо публичност, вярвайки, че светът ще се пречисти ако 70% преболедуват.

Уповавайки се на Дарвин – този сценарий наред с технологиите ,щеше да остави само хората-роботи и технологиите. Цивилизованите демокрации извадиха от гардероба женските тоалети с обръчи от викторианската епоха и хората закрачиха на 3 метра разстояние един от друг, спомниха си  благостта, доверието, довчера осъдени на затвор поради наивност.

Човекът не можа да излъже себе си, че е Господар, припомни си, че беше казано  в Светото Писание, че само Бог сваля царе и поставя царе. Безчувствеността отстъпваше място на състрадането към човека, който се пече на огън.

Вирусът на мнителността и  фанатизма отстъпиха пред  надеждата, пред великолепието на ума и пред вярата, и кризата покани добродетели. Маловажните ценности отстъпваха пред истинските, поп звездите и силиконовите инфлуенсъри отстъпиха телевизионния екран на анонимни до вчера лекари и други специалисти.

Споровете за броя на половете ,отстъпиха на споровете за ваксината против Ковид – 19 , превърнала се в копнеж поради страх от мутации. Съмнението в ближния, който все биваше заподозиран, отстъпваше на библейското верую „блажени низшите духом”, вместо подозрение, извиквахме смирение.

Вирусът ни предизвикваше егото и противоборството на ценности  на хората-роботи, да дадат път на човешкото в човека.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *