KrasimirKosev1

Красимир Косев:Искахме да покажем,че всеки може да направи нещо за своя град или село

Няма война, няма напрежение, няма конкуренция. Има уважение, има респект, има възможност за сътрудничество и подемане на общи и полезни за обществото инициативи. Такива са отношенията между MELNICATA.COM и NESSEBAR-NEWS.COM, два новинарски сайта, които си имат своите групи посетители и приоритети на развитие.

Днес се срещнахме с Красимир Косев, управител и главен редактор на уж конкурентната ни медия, която обаче по-скоро можем да възприемем като по-голям брат и първенец на местно ниво сред появилите се новинарски сайтове. Поводът е двоен – NESSEBAR-NEWS.COM чества 12 години от създаването си, а същевременно и инициатор на екокампания за почистване на кучешките фекалии в града на ЮНЕСКО.

iniciativa2

„Благодаря много на сайта MELNICATA.COM, за вниманието към годишнината и нашата инициатива,заяви Красимир Косев. Разбира се, всяка една годишнина може да мине и замине, но когато тя се свърже с нещо друго и нещо полезно, смятам, че ефекта е по-голям.

Щастлив съм, че сайта NESSEBAR-NEWS.COM вече 12 години работи във и за Община Несебър. Решихме, че замърсяването с кучешки фекалии в Несебър е един немаловажен въпрос. Точно за това вместо коктейл и заря решихме да организираме тази кампания Книги за смет /кучешка/ и Дарете средства за чистачки в Несебър.

Днес формално кампанията ще завърши, но аз мисля, че отзвука от нея ще продължи още дълго време, благодарение на истински медии като MELNICATA.COM и други бургаски сайтове, които широко огласиха нашата инициатива. Проблема не е само на журналистите от NESSEBAR-NEWS.COM, не е само на Несебър, той е регионален, той е и национален. Трябва все повече хора да се замислят, дали отглеждат своите домашни любимци така, както трябва.

IMG_1570Повече от 80 души се включиха в нашата кампанията, получиха книги за донесената кучешка смет. Всъщност отбелязването на 12 годишнината на NESSEBAR-NEWS.COM стана по един необичаен, но и добър начин.

Всеки един човек може да направи нещо за своя град или село. Възможностите за това са хиляди. Нека всеки се опита не само да иска – от държавата, от общината, от този или онзи, да направи нещо за него, а да помисли какво може той да направи – да боядиса една пейка, да вдигне един отпадък от земята, да не хвърля фасовете си, да прибира в торбичка кучешките екскременти,каза управителят на „Несебър нюз“.

Print Friendly

Източник: Автор: MELNICATA.COM


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *