forbgkids-logo-bg-300x102

Константин Башиков от Несебър с награда сред даровити деца

Константин Радостинов Башиков, 4 клас, НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, гр. Бургас, от Несебър , ще бъде награден със стипендия  за отлично представяне на републикански и международни олимпиади, конкурси, състезания, в сферата на музикалното изкуство от Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Значими постижения: Първа награда в секция „Прелюд и фуга“ на XII Международен конкурс „Й. С. Бах“ гр. Куруме, Япония, 2018 г.; Втора награда в секция „Дебюси“ на XII Международен конкурс „Й. С. Бах“ гр. Куруме, Япония, 2018 г.; Първа награда в категория „Пиано“, възрастова група 5-7 клас в V Национален академичен конкурс „Й. С. Бах и неговото съвремие“; Първа награда в раздел пиано на IV Международен фестивал за изпълнители на класическа музика, гр. Бургас, юни 2018 г.; Първа награда в раздел „Пиано“, I възрастова група, на XIX Международен детски фестивал „Слънце-Радост-Красота“ гр. Несебър, юни 2018 г.; Втора награда в категория „Пиано“ на V Международен музикален конкурс „ЕНКОР“, юли 2018 г.; Първа награда в радел „Пиано“ на Международен интернет музикален конкурс (ИМКА) гр. Сараево, Босна и Херцеговина, август 2018 г.; Първа награда с най-висок бал точки в IX Международен интернет конкурс, Белград, Сърбия, март 2018 г.; Първа награда в секция „Пиано“, I възрастова група, на III Международен конкурс за инструменталисти и композитори „Музиката и Земята/La Musique et la terre“, Париж, Франция.

……………………………………………………………..

Млади таланти представят книгата си „Моето писмо към България“ тази неделя в Бургас

 

Print На 19.05.2019г. от 17:00ч. в Гранд хотел и СПА „Приморец“ ще бъдат официално наградени финалистите от V-тия национален литературен конкурс на тема „Моето писмо към България“, организиран от Фондация „Шанс за децата и природата на България“. Най-добрите двадесет и осем разказа и есета са включени в книгата „Моето писмо към България“ и ще бъдат представени за първи път пред широката аудитория същата вечер.

Идеята за създаването на книгата сборник е на екипа на  Фондацията и нашумелия български съвременен автор Радослав Гизгиджиев. С темата „Моето писмо към България“ те провокират младите хора, за да разберат повече за отношението им към родината и за посланието, което искат да изпратят младите автори до българския народ.Организаторите са убедени, че едно от най-правилните огледала, в които можем да се огледаме като общество, са младите хора на България и искат техния глас да бъде чут.

В навечерието на празника Фондацията традиционно ще отличи и награди и най-успешните, даровити български деца с програмата си „Награди, стипендии и отличия“. Своите медали ще получат и финалистите от V-тата областна олимпиада по информатика и информационни технологии, създадена и реализирана отново от организаторите.

Гостите ще имат възможността да се насладят и на прекрасната годишна изложба „Багри и шевици“ на младите художници от Център за млади таланти, чието дело е и корицата на книгата „Моето писмо към България“. Сборникът с разкази и есета на младите литературни таланти може да бъде закупен от края на май онлайн или в книжарниците в страната.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *