kuche-smet

КНИГИ ЗА СМЕТ /КУЧЕШКА/ В НЕСЕБЪР

 

„НЕСЕБЪР НЮЗ” ОТБЕЛЯЗВА 12-ТА ГОДИШНИНА НА САЙТА С ЕКОИНИЦИАТИВА,СВЪРЗАНА С ОПАЗВАНЕ ЧИСТОТАТА НА ГРАДА

 

KNIGI I KUCETA1

На 20 март 2016 година Електронното издание WWW.NESSEBAR-NEWS.COM навършва 12 години .Вместо коктейл и заря,решихме да използваме годишнината в подкрепа на това,което екипът ни прави през всичките тези години-опазването на Световния паметник,стремежът към още по-добро развитие на региона,а и критиката към очевидно лоши практики ,прояви и действия на местната власт и гражданското общество.

Затова,вдъхновени от народната мъдрост в приказката „Сливи за смет” ,организираме възпитателно-информационната си кампания

 

КНИГИ ЗА СМЕТ/КУЧЕШКА/

ДАРЕТЕ СРЕДСТВА ЗА ЧИСТАЧКИ В НЕСЕБЪР

 

на 19,20 и 21 март от 10,00 до 12,00 часа пред офис „Адмирал брокер” на главната улица „Хан Крум „

№ 39 А/партер/

 

Тези,които в обявеното време донесат събрани в града кучешки фекалии ,ще получат за труда си книга,албум или друга награда.

 

В същото време ще поставим и кутия за дарения, които ще предоставим на две от най-възрастните чистачки на Несебър,които се нуждаят от лечение.

 

Ако някой все пак се затрудни да открие кучешко ако ,ще бъде подпомогнат от нас,къде да го намери наблизо.

 

Каним в нашата екоиициатива да се включат гражданите и гостите на Несебър,общинските служители/Специална покана за отдел „Екология”!/,членове на спортни клубове ,неправителствени органицации,партии,общински съветници,ученици и всички останали,които милеят за реда и чистотата на неповторимия Несебър.

Подаръци ще има и за собственици на кучета,които за пръв или пореден път ще съберат фекалиите на своя любимец.

 

Разполагаме с достатъчно книги,а приятелите ни от Книжарници „Хеликон” са ни обещали подкрепа в случай на необходимост.

 

За въпроси,мнения и препоръки-тел.0898 34 99 10

и E-mail- k_kosev@abv.bg

 

 

Както често се случва в журналистическата практика ,за идеята ни има и конкретен катализатор.А той е неадекватното поведение на чиновници от отдел „Екология „ на община Несебър в началото на февруари.Тогава ,заради стремежът ни да опазим от набези на кучешки екскременти градинката пред офиса ни,бяхме заплашени с глоба заради”поставяне на рекламен материал в зелената площ”.

Подробности за любопитната случка вижте ТУК.

Три общински чиновнички ,три пъти идваха със служебния си автомобил до офиса ни ,който е на 500 метра от техния,вместо да се разходят из града и да направят нещо срещу кучешкото замърсяване.Не става дума да се глобяват собствениците на домашни любимци,а да им се разяснява и изисква това,което много добре е написано в Наредба № 1 на Общинския съвет-Несебър.

Прочетете раздела за кучета ТУК.

Ръководството на община Несебър и Общинския съвет полагат големи усилия за опазване чистотата на града и общината,отделяйки много средства,закупувайки необходимата техника.Непрекъснато се увеличава щата на работниците,поддържащи чистотата.Всичко това не отменя по никакъв начин отношението на гражданите и многобройните гости на общината ,също да пазят реда и чистотата.Съответно общинските органи и служители,които трябва да контролират опазването на чистотата,включително и от замърсяване от домашни любимци ,следва да си вършат работата,за която получават заплатите си от нашите данъци.

Това в Несебър не се случва.Улици,тротоари,градинки,детски площадки ,алеи и междублокови пространства са пълни с кучешки екскременти,просто защото почти никой собственик на куче не ги събира след неговото изхождане.Теорията,че кучешките фекалии са „безвредни,че не цапат ,а наторяват” са не само погрешни ,а и вредни и опасни.

Всеки може да прочете в интернет до какво водят те ТУК.

Всеки гражданин следва не само да иска и да изисква,а и да прави нещо за опазването на реда,чистотата и спокойствието на селището където живее.Само една хвърлена цигара,хартийка и друг отпадък,мястото на които са в контейнерите и кошчетата повишават разходите и натоварват с нашето безхаберие тези,които зиме и лете чистят града.Кучешките екскременти са опасни и за деца и възрастни.Време е да ги ограничим и да се преборим с тях.

 

Нека да направим първата стъпка,с идеята на „Несебър нюз” за неговата 12-годишнина !

 

Красимир Косев-Управител на www.nessebar-news.com

Print Friendly

Автор: Красимир Косев-Управител на www.nessebar-news.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *