1 press (21)

КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР СЕ СРЕЩНА С МАЛКИЯ НЕСЕБЪРСКИ ТАЛАНТ КОНСТАНТИН БАШИКОВ

 

 

Лауреатът на множество награди от музикални конкурси Константин Башиков се срещна с кмета на община Несебър Николай Димитров.

Малкият несебърски пианист бе поздравен от градоначалника за активните си участия в редица международни и национални музикални прояви, където неизменно е сред най- добрите.

Константин е бивш възпитаник на музикалното училище в Бургас, а в момента е ученик в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София.

При срещата си с кмета Димитров, малкият пианист имаше възможност да разкаже за участието си в международния конкурс за инструменталисти и композитори „Музиката и земята“, посветен на Деня на земята и проведен в Националния музей „Земята и хората“. От участието си в този висок форум Константин се е завърнал като победител в конкуренция с участници до 35 годишна възраст.

В момента малкият талант е ученик на всепризнатия руски музикален педагог Иля Овчинников. Въпреки множеството си участия в музикални прояви и ежедневните репетиции – най-малко по три часа дневно, Константин продължава да се труди и в училище, където е отличник и в общообразователните дисциплини.

При срещата кметът Димитров изрази искрено задоволство, че общината е част от пътя на Константин към неговата реализация на музикалните сцени и му пожела здраве, успехи и бъдещи признания на неговия безспорен талант.

Бел.ред:С голямо удоволствие и гордост сайтът „Несебър нюз“ редовно отразява развитието и големите успехи на малкият пианист Башиков!

Константин Башиков от Несебър спечели Първа награда на XXVIII Международен конкурс

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *