Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров поднесе лично своите благопожелания по повод 75-ия юбилей на акад. Александър Балкански-човекът -институция в цирковото изкуство. В късния следобед вчера градоначалникът посети купола на цирк „Балкански“, който е разположен на северната крайбрежна алея в морския курорт, и поднесе на рожденика картина на известен местен художник. „За спомен от нашия град и в знак на дълбока почит към вас, към впечатляващите ви биография и приноса ви в областта на културата.“, каза с усмивка кметът и след подаръка връчи поздравителен адрес на акад. Александър Балкански.

„За мен е чест, че във Ваше лице Община Несебър винаги е имала и има сигурен партньор в реализиране на различни културни прояви. Благодаря Ви за високия професионализъм, за приятелството, за сърдечността и отзивчивостта Ви.“, се посочваше в официалния адрес.

Акад. Балкански благодари за жеста на внимание и сподели, че Николай Димитров е сред кметовете, които имат наистина добро отношение към цирковото изкуство, което е достойно за уважение. След това намекна, че също е подготвил изненада за градоначалника, която ще стане известна до дни.

Цирк „Балкански“, който гостува в Несебър до 27 август и то със своята нова супер продукция „Европа под брезентовото небе”, посветена на големите български циркови фамилии в чест на 120 години от създаването на българското цирково изкуство, е партньор на общината в предстоящия празник на града на 15 август. Артистите с вдъхновените си изпълнения ще допринесат за силния емоционален заряд в най-важния ден в летния културен календар на курортния център, а всеки който няма търпение да види пълния им блясък на манежа, може да го направи още днес.