New Imageеу,еу,еуои

Кметът на Несебър връчи грамоти на деца от ОДЗ „Моряче“

Кметът на Несебър връчи грамоти на деца от „Моряче“ за участието им в инициатива, свързана с грижовното отношение към животните и природата

 

Кметът на Несебър Николай Димитров връчи почетни грамоти на участниците от детска градина „Моряче“ в първите номинации за деца „Най-големият малък приятел на животните – BLFA I“ на фондация „АФА – България“. Представител на фондацията, организатор на инициативата, пък връчи на малките еко художници трета награда от надпреварата.

fewfewfewrewfrПроявата в образователното заведение в Несебър се превърна в истински празник за мъниците, защото малко преди раздаване на отличията възпитаниците на детската градина изгледаха с интерес поучителния летен театър „Кучето, което не можело да лае“, представено от „Илкова театър“. След това кметът Николай Димитров поздрави децата за тяхното старание, инициативност и творчество. Той им пожела още успехи за в бъдеще в проекти с добри послания, възпитаващи ги в духа на непреходните ценности  и развиващи уменията им.

В подкрепа на идеята за един по-добър и грижовен свят за децата,  кметът на Несебър постави своя отпечатък, направен по препоръка на мъниците от три цвята – жълт, зелен и син, върху лист хартия, който ще обогати короната на „Дървото на хармонията“, част от еко инициативата. Директорката на ЦДГ „Моряче“  Христина Стратиева също сложи своя отпечатък, решен в синьо, към „дървото“.

В номинациите са се включили деца от 234 учебни заведения в 57 населени места, сред които и Несебър. Категорията, в която участваха децата от детските градини е „Еко художник“. Задачата на малките участници е била да представят в свои рисунки грижовното си отношение към животните и природата.

Идеята за по-грижовен свят в утрешния ден на фондацията е била подкрепена от народните представители на Р България, а изложба с рисунки на деца от цялата страна е гостувала на няколко места в столицата.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *