New Imageefefewfewfewf

Кметът на Несебър връчи грамоти на арменски състави за активно участие в културния живот на града

 

 

Кметът на Несебър Николай Димитров връчи грамоти за активно участие в културния живот на полуострова на три ансамбъла от арменския град Ванадзор, както и на  Арсен Аветисян, директор на продуцентска компания от Ереван, организирала участията на групите тук.  Отличията бяха раздадени в края на среща, състояла се в кабинета на градоначалника. Още в началото на разговора гостите не пропуснаха да споделят, че са останали очаровани от Стария Несебър и впечатляващата му история и култура.

grewtwtwЗадълбочаване на културните взаимоотношения и обмен между двете общини бе основната тема на срещата. По линия на културния обмен бяха обсъдени възможностите за гостуване на наши групи в Ереван и на арменски колективи във фестивали в града на ЮНЕСКО. На финала на срещата кметът получи традиционни арменски подаръци, а той подари на своите гости представителни рекламни комплекти с информация за община Несебър.

 

Творческите колективи, които бяха на посещение в България, изнесоха концерти на сцената на амфитеатъра в Несебър и пред арменската диаспора в други два морски града, като проявите са посветени на 25-та годишнина от независимостта на Армения. Програмата на изпълнителите съдържаше църковна и модерна музика, изпълнения в различни музикални стилове от различни школи и епохи.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *